Friday, May 18, 2012

SEDAPNYA!!!

Ni saja nak tayang desserts yang Kjee makan dua hari berturut2. Hancuslah diet ku!










Yang ini Coconut Ice Cream di Gardens, The Curve. Unclepali bawak Kjee gi wash eyes kat Daiso dua hari lepas. Pastu singgah lah pulak kat Gardens. Tapi, dessert ice cream ni Kjee share ngan Unclepali. Ais krim kelapa. Sedap.



Dan semalam, Kjee ke Alexis Bistro, Great Eastern Mall, Jalan Ampang, jumpa seorang sahabat for hi tea. Lasagne dia memang out of this world. Mahalnya ya amat2 tapi rasa memang pengsan! Tapi sayang seribu kali sayang, lupa nak amik gambar. Insya Allah akan pergi lagi dalam masa terdekat bawak Unclepali.

Dan ini dia Pavlova yang sedap sangat2. Kjee pernah makan Pavlova pemberian seorang kawan beberapa tahun lalu. Tapi Kjee tak minat sangat sebab rasanya macam tak kena dengan tekak Kjee.

Tetapi semalam apabila sahabat Kjee kata Pavlova tu sedap dan harus cuba, Kjee pun orderlah. Hmmm tak perlu kata apa2...Senyum...

13 comments:

MamaFaMi said...

Ya ampun dessert yang Kjee tayang, sungguh menggoncang qolbu. Kjee... pavola tu, apa filling dia ye... yang between layers tu?

Kjee said...

Eh paklova ke pavola MF? penggsannn malu.
between the heavy cream, ada lots and lots of fresh blue berries.

adda syuhada said...

Salam kenal Kak Jee...teliurnya tengok dessert nih pagi-pagi..tp yg paling wat kecur air liur yang paklova kt bawah tu..adda ni xpernah pun rasa paklovatu tp tengok macam sedap jer...

adarnadzmie said...

cedapppnyerrr kak jee...:)

mannira said...

betula tu k.jee..pavlova..org ckp pavlova alexis yg plg best...nak tanya harga boleh..brp satu slice tu..

maszull said...

assalamualaikum kakjee...sedapnye nyummmmmmie...:)

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Hi Kak Jee..hru? Wahhh desserts yang sungguh mengiurkan..love tak kisah diet2...makan je! Hehe ;)

CitarasaKu said...

Salam KakJee...terliurnya lihat desert nie dengan buah buahan yang ceria....arh nak kena cari juga lah.

raimiaffandi said...

Pavlova la kjee he3...

Kjee said...

Ya ker? hahaha nak edit balik.

Cendana Kasih said...

kak G,,,skang ni sume sibuk makan pavlova..jangkitan dari awal+scha plak kan...saya pun tingin nk cuba...tak pernah rasa lagi ni...

mustarul said...

sedapnyer..desert nih..

DAPUR ITU DUNIA KU said...

sedapnya.. dessert kak jee nie..meronta jiwa raga

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...