Pages

Thursday, December 31, 2015

KARI AYAM TANPA SANTAN








Kalau buat kari, baik ayam atau daging, Kjee selalu buat banyak-banyak. Bekukan dalam fridge. Nak makan, masuk jer dalam Microwave.

Lauk ni cukup versatile. Boleh makan dengan apa sahaja selain nasi. Gerenti sedap. Baik roti jala, roti canai, pulut, nasi impit, lemang, lempeng pekak dan kalau sesak-sesak dengan roti Gardenia pun sodap. Hehehe.

Oleh kerana Kjee dinasihati doktor kurangkan makanan bersantan, maka hari ni Kjee masak kari ayam ni letak sedikit susu cair. Dalam dua sudu besar sahaja. Rasanya tetapi maintain sedap. Well, tengoklah sapa yang masak kan? Hehehe

Resipi korang intai SINI.

Rahsia nak masak kari sedap korang intai SINI.

Itu ajelah cara Kjee masak kari yang kena dengan tekak Kjee. Kalau ada kata harus tambah itu, tambah ini, well, Less Is More! Sukati korang lah. Aku buat cara akum janji aku happy. Hehehe.

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016.







1 comments:

adda syuhada said...

Dap tu kakjee..
Saya tgk pn lapo blk jadinya ptg2 nih..
Happy new year & Happy weekend.. ;)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...