Saturday, August 6, 2011

KWAY TEOW KERANG AIR TANGAN NADIA


Kjee last meniaga dulu 27 Disember 2009. Itulah kali terakhir Nadia buat Penang Fried Kway Teow. Tadi, sekali lagi Nadia memasaknya atas permintaan Kjee yang teringin sangat nak makan. Memang banyak dijual di tempat lain, tapi tak sama kot dengan yang dibuat sendiri.


Tengah hari tadi Kjee buat sambal tumis. Sambal tumis adalah antara bahan utama Penang Fried Kway Teow versi Kjee. Orang lain jual guna cili boh ataupun cili kering kisar tapi Kjee tak suka. Ada bau 'tengik' cili kisar. Buat guna sambal tumis, lagi sedap.

Korang janganlah tergoda tengok udang dan kerang yang lumayan, Nadia gunakan tadi. Ala untuk makan sendiri kan? Bubuhlah banyak mana kerang dan udang. Korang nak resipi, tengok sini. 

Kjee bukannya malas nak type balik tapi Kjee rasa kurang sihat. Sakit dada. Jap lagi Nadia nak bawak gi Hospital buat ECG.

6 comments:

Anonymous said...

sedapnyerrr..kjee take care n saya doakan semuanya OK..insyaAllah..salam <3 suzi fauzi

Anonymous said...

hai,kjee. pandai nadia masak,senanglah kjee.
cuaca hari ni memang panas,mungkin sebab tu kjee rasa tak sedap badan,apa2 pun saya doakan yg terbaik utk kjee juga buat nadia dan unclepali. lizabassam.

ummi_khalish said...

as salam kak..alhamdulillah..bertuah kak jie dikurniakan insan2 yang pandai masak..Unclepali dan Nadia..semoga bahagia hingga ke syurga kak.....:-)
Semoga kak jie kembali sihat dan dirahmati Allah...

cik cek said...

Kjeee....

Bestnya anak dara Kjee yg masak...Kjee dah boleh relax2...emmmmm....nampak best kway teow tu...basah2 gitu...:)

jeragang said...

kjee teh tarik 1 kasik char kway teow spesel.....

Mylady said...

Sedapnyer tengok Penang Char Kuey Teow Nadia..memang betul Kak Jee..saya orang Penang pun, tak berapa ngat makan Penang Char Kuey Teow sebab ada sesetengah peniaga tu, cili bo nya tak berapa masak..so, ada bau tengik lagi. Kalau buat sendiri, memang saya buat cam Kak Jee buat..buat sambal tumis then baru masukkan bahan2 Char Kuey Teow..memang sedap!!!..

Kak Jee..mylady doakan semoga Kak Jee sihat kembali sebab mylady seronok baca celoteh Kak Jee disini...take care ya!!..

IBUNDA DELIGHTS

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...