Tuesday, July 31, 2012

TOFU LEMBUT PENUH PROTEIN DAN LAZAT!




Tadi tengok Kyllie Kwong kat TLC Astro,  buat steamed soft tofu. Tetiba kecur lak. Hah dapat idea nak buat steamed tofo versi Kjee untuk berbuka puasa. Lama dah tak makan.

Lauk ini seringkali Kjee dan Nadia makan masa kami berdua diet dulu. Ratah begitu saja. tak perlu makan dengan nasi. Penuh dengan kebaikan protein.











So tadi lepas gi jemput Nadia, Kjee suruh (or dera) Unclepali singgah kat Econsave, Sungai Buloh, beli dua bekas soft tofu dan daun bawang. Tak der daun bawang tak sah tau. Oh ya mesti ada bawang goreng gak. Paling ringkas masak. Kukus 10 minit pastu taburlah segala garnishings atau sampah sarap.

Sedap jugak akalu dikukus sekali dengan cendawan shitake yang telah dihiris halus. Tapi sayang tadi tak ada stok cendawan kat dalam fridge.

Korang nak resipi, klik sini.





2 comments:

sky is blue said...

Sangat ringkas tapi berkhasiat. Thanks for sharing.Bukan apa posa2 ni tak leh nak pikir sangat.

Anonymous said...

Thanks kak jee for sharing this recipe....dpt lg idea nak masak apa nanti....Insyaallah week-end ni nak try... mmg suka sgt mkn masak japanese taufoo ni....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...