Friday, September 28, 2012

BN TUNAI LAGI JANJI...BUDGET MESRA RAKYAT






Tiap kali hendak pilihanraya, Perdana Menteri yang bentang bajet mesti kena sindir. Budget pilihanrayalah...nak beli undilah dan bla bla bla! Bukan tohmahan yang baru. So WHO CARES!!

Terima kasih Kerajaan kerana kepentingan rakyat diambilkira!

Hensemlah Dato Seri Najib dengan baju Melayu hijau tadi. Selalu pakai kaler pink. Hehehe.

Nak tau apa citer bajet yang dibentangkan PM tersayang kita, dengar news kat tv malam ni atau esok baca paper atau jenguk blog2 yang ada.

4 comments:

zard said...

Hi k. Jee (sekali lagi),
Bagi lag budget best giler tapi kalau yg tak reti nak bersyukur tu akan mcm2 lah tohmahannya..mcm dlm FB Some of my friends..sampai naik meluat baca..tak habis2 kutuk kutuk kutuk..if kita cakap ala takan lah semuanya BN tu salah adoii they can go beserk and throw rampant kat dalam tu..so skrg ni Zaph ignore the FB and waiting for the time to boot those thick skulls dari menyemak kat dlm my FB.. Mcm lah skrg mereka tu tertindas sgt and duduk bawah KOLONG! (Ops sorry K. Jee, emo pulak) ok nak maghrib dulu..bye!

atievan said...

untung laa rakyat m'sia yg duk m'sia...dpt bantuan dr k'jaan...saya rasa jeles tgk bajet 13 tu....nk jer saya blik duk m'sia semula...dh layak tu nk mohon bantuan BR1M tu kak jee....tapi xbleh nk blik kak jee baru jer smpai sini belum lg 1thn...terasa baru jer jmpa kak tempoh hari masa nk amik beg 4life kat ukay perdana ritu....kih3.....cuma tgk tang myk jer xturun2 rega...tapi kira ok laa lg kak jee myk xturun pun still lg murah dr kat sini...sini myk xstabil kak jee mahal giler dh nk cecah dkt2 usd4 seliter....paling turun pun usd3.15 seliter...huhuuuu kira m'sia masih lg myk tahap stabil....kalu kali nihh rakyat m'sia nk memberontak lg xtau laa nk kata apa.....kira k'jaan m'sia yg paling brlembut n prihatin kat rakyat brbanding kat sini.....rindu laa nk blik m'sia...tulunnn kak jeee.....

Anonymous said...

entah mcmana nasib kami pekerja kontrak neh nnt kjee...sedih sbb takde sebut dlm budget pun...cuepacs pun mcm x endah jea dgn kami neh...bkn senang nak dpt keje skrg...dah hantar byk resume tp masih blm dipanggil lagi...

anusia

Makngah said...

Haha..mmg beza kan dia pakai hijau..selalu ton merah/pink..sampaikan anak bujang saya nakkan baju melayu kaler pink DS Najib utk raya hari tu..apa pun, pilihan kita nnti, ttp biru, kan kak jee ;-)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...