Wednesday, September 19, 2012

EGG MAYO SANDWICH




Hari ni turn Nadia prepare breakfast. Dia buat Egg Mayonaise Sandwich, kali kedua dalam hidupnya. Hehehe. Kali pertama bertahun2 lalu. Nadia dulu buat diploma Hotel Management. Ramai ingat dia amik Culinary Art atau masakan. Marah dia.



Tapi one of the subjects untuk Hotel Management is masakan. So dia diajar buat masakan Western. Dan Egg Mayo Sandwich is one of them.

Kjee cukup suka makan egg Mayo Sandwich ni kalau menginap di hotel. Ingatkan susah nak buat. Rupa2nya senang dan sedap.



Tadi Kjee tengok Nadia mash (hancurkan) 4 biji telor, yang direbus keras. Kemudian dicampurkan lebih kurang 3 sudu besar mayo dan kacau hingga sebati. Pastu dia letak sedikit garam dan black pepper. Kalau Kjee, guna Aji Shio Pepper jer. Senang citer. Kacau lagi sampai sebati dan buatlah sandwich.

Sedap dan mudah. Boleh suruh anak2 buat hujung minggu ni.


8 comments:

justablogofmine said...

nape kjee tak join masterchef musim kedua ni...:)

adda syuhada said...

simple tp sedap..cepat di buat sedap di makan..

cikgu su said...

Oooo pakai telur rebus ea kak gee.

MamaFaMi said...

Hai Kjee! Long time kita tak ngacau Kjee. Doesn't mean kita tak melawat... Harap Kjee sekeluarga sihat walafiat hendaknya...

What a coincidence. Semalam baru makan sandwich telur untuk breakfast. Similar to what Nadia had done except the mayo. Kita just mashed the hard boiled egg, letak blackpepper and planta. Mix well. Yummy delicious!

LydSunshine said...

Kak Jee, kalo saya suka tambahkan sikit onion chunky. Tapi potong mmg dadu yg betul2 kecik punya. Macam egg mayo kat sushi king.

Anonymous said...

kak jee...telur kuning campurkan skali ke??

Kjee said...

ya dengan kuning sekali di mash.

Masya said...

confirm balaik ni nak buat untuk menu minum ptg sambil minum kopi hihihihi....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...