Saturday, September 29, 2012

KAT LUAR KECIK TAPI KAT TV KENAPA BESAU?!!






Siti - Tak pasti samada foto terbaru - ehsan UTUSAN


Pernahkah korang tertanya2, misalnya begini :"Isyhhh kenapa Ogy Ahmad Daud tu...Kat luar punyalah kecik orangnya. Tapi kat TV nampak besar?" Hah itu hanya satu contoh. Jangan lak Ogy hangin ngan Kjee nanti yer. Hehehe.

Serius ni. Bukan Kjee gormal. Korang tahu tak,  seseorang itu akan nampak lebih besar di skrin TV daripada in real life? Tak tahu pulak kenapa tetapi hakikat inilah yang paling ditakuti ramai anak seni termasuk mokcik.

Kau bayangkan, sekarang ni TV bukan setakat 14 inci atau paling besar pun masa zaman Kjee, 20 inci. Tapi sekarang ekk eleh kalau setakat 26 inci punya TV pilah main jejauh. Busuk2 pun sekarang, tiap rumah ada TV yang lebih dari 30 inci. Tak cukup ngan tu, ada tv plasma, ada LCD!

So korang bayangkan kalau mokcik Jee ni badan dah macam peti ais tiga tingkat. Kalau masuk tv, jadi peti ais 4 tingkat!!!  Baik kutuk diri sendiri. Kalau kutuk artis lain silap2 haribulan kena saman kan? Hehehe.

Masa zaman Kjee aktif berlakon dulu, orang pertama yang Kjee buat baik apabila sampai di lokasi ialah Cameraman. Nak tahu kenapa? Well, kalau korang sombong, berlagak atak ekkk kat cameraman, dia 'boleh buat' badan atau muka korang jadi senget benget tau. Dia boleh adjust kat kamera tu, kata seorang kawan Kjee masa Kjee kerja kat RTM dulu.

Ewah. Kjee punyalah takut dengan abang cameraman. Siap rasuah bagi rokok sebungkus dua lagi. Kahkahkah. Dosa ke cam tu? Tak dosa kot sebab takut sangat badan jadi besar cam King Kong!!

Apa hal Kjee tetiba merapu pasal badan nampak lebih besar kat TV?

Tadi Kjee baca dalam mStar yang Siti Nurhaliza kata dia nak kuruskan badan dia dari 58kg ke 55kg sebab masalah yang sama seperti yang Kjee citer tadi.

So betullah apa yang Kjee syak selama ini, yang kalau kita muncul kat TV, badan kita jadi 10 atau 20% lebih besau!! Bayangkan kalau umah korang ada tv 60inci!!! Nasib baik Kjee dah tak masuk TV lagi kan? Yahooo!!!


14 comments:

MamaFaMi said...

Salaam Kjee...

Tu sebab kita tak mau masuk TV... ahahaha... perasan! Tak pe, kita perasan sendiri, tak memudaratkan.. tak de saper nak marah kita... ngeh ngeh ngeh...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

yelah kot.. dulu ada sorang retis tu bgtau sy memang klau kat dlm TV dorang akan nmpak besar sbb tu dorang make sure badan dorang kurus utk nampak slim dlm TV.. hehehehe

inazamri said...

entri kakjee ptg ni mmg wat org gelak.Pasti ramai pembaca pun gelak sama heheheh

Kjee said...

Hahahaha MF. Kalau you nak masuk TV, Kjee lari jauh2. Nanti nampak sangat Kjee cam King Kong.

laskar pelangi said...

Hehehe..Nakal je kakjee ni..Tak tau lak camtu..Mmg betol kot..tu yg artis bila naik badan sikit,nak turun kan badan cepat2..Ngeee~

Cendana Kasih said...

baru 3 hari lepas tgk lakonan kak Jee dalam citer Balik Kampung bersama Os & Abby Saiful..rasanya kak Jee maintain dari dulu sampai skrg..

Eeta Neet said...

Peti ais 3 tingkat? Kalau sayer peti ais 3 tingkat jugak tapi 2 bijik..susun rapat-rapat. Ngeee...

CitarasaKu said...

Wakaka entri kakjee arinie sangat lucu..tau takpe. Sbb tu saya skg fobia nak bergambar rasa mcm penuh sangat hehe

IBU GEBU said...

ingatkan apa lah yg kecik & besar tu... hehehe

Mat Gebu said...

Hahaha..kak jee...keji tau kata diri sendiri peti ais 3 tengkat...hahahaha....kalau macam tu MG ni preezer pasau borong lah kan....hahahaha....adehh.

Anonymous said...

lagi satu kak jee .. klau dlm tv nampak seksi sgt .. sebenarnya tidak lah begitu .Elok lah berpakaian yg longgar2 agar lurah dendam tidak ketara ... hehehe ..

Cik Puan Nurul said...

gamaknya kan kak jee artis2 yg kelihatan kurus kering dlm tv tu kat luar mesti lagi sekerempeng kan..
tp siti nurhaliza ni kdg2 nampak kurus kdg2 nampak berisi maybe design baju kot..sampai tak tau sebenarnya dia ni memang kurus ke atau berisi.

Kak Sam said...

Kalau tinggi plak cam mana yea kak jee?

Anonymous said...

kalau sesiapa yang tengok HD televison semua orang jadi gemuk sebab imej pixel horizotal..kena lah tukar ke ration 16:9 , kalau zaman tv kotak besar gedabak zaman 80 an dulu yang jenis tak ada remote memang tak leh nak tukar set up nya..tapi mentallity manusia mmg percaya bulat bulat apa yang ditayang kat tv,dulu saya tgk ziana zain dalam tv punya lah tinggi bila tengok in person ..alahai so cute dan rendah je..cuba rakam video dan tayang kat Tv semua jadi gemuk dan pendek,sebab setting video ratio 4:3 tak sama bila dah ditayang kat TV ,it's not hard to see how your brain might try to compensate for this by stretching things out a little, therefore making people look wider.so basicly image pixels,setting semua elemen penting..kalau ambik gambar dari camera pun ada setting kan..ratio bagai,tapi tu boleh photoshop ..semua retis sakan duk photoshop..punya lah flawless ,tak yah guna botox kalau cover magazine.tapi bila masuk tv nak nak kita yang tgk guna plasma terkejut tgk derang gemuk sebab video,camera ,angle,position,setting etc.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...