Sunday, September 30, 2012

MASIH INGAT MAZUIN HAMZAH?








Mazuin Hamzah ker? Isyhhh lain benar kan wajah Awin sekarang. Saling tak tumpah wajah arwah ibunya. Macam rupa Amy Mastura terbaru pun ada kan? Hmm kalau dah sepupu, mesti tak lari persamaannya.

Kjee masih ingat lagi Kjee menatap wajah Mazuin in person, kali terakhir waktu dia bersanding dengan Pengiran Sufri kira-kira 25 tahun lalu.

Masa tu Kjee sarat mengandungkan Nadia. Dan Kjee telah ditugaskan cover majlis persandingan Mazuin di Hotel Hilton, Kuala Lumpur.

Kjee teringin sangat nak tengok wajah Mazuin dari dekat. So apabila pasangan pengantin tu duduk di meja panjang untuk makanan beradap, Kjee pun apa lagi, terus join jurufoto untuk ke depan. Mereka ambil gambar tapi Kjee senyum jer sambil tatap wajah Mazuin.

Kjee ingat lagi Awin masa tu tunduk malu tengok Kjee tatap tanpa kelip2 mata. Cantik sangat Mazuin masa tu. Masih terngiang2 kat telinga Kjee, jurufoto Baki Ali bisik :"Kau tengok Jee barang kemas yang Mazuin pakai tu. Aku rasa ada dekat sejuta ringgit!"

Itulah kali terakhir Kjee jumpa Mazuin in person. Selebihnya hanya follow kisah2 dia di majalah dan akhbar.






6 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Gigi manisnya tu mmg tak menidakkan yg itu ialah gambar Mazuin Hamzah.

KJee - takde ke gambo terbaru anak2 dia?. Mesti dah anak dara semuanya kan?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Oh ya KGee - Google dah menemukan saya dgn gambar sorang puteri dia.

SURIA AMANDA said...

wah..knp kurus sgt...pas tu muka iras2 fauziah latif sekali pandang la kak..

RAZAHDOLLAH said...

Rindunya nak tengok kak Awin menyanyi.Masa kecik-kecik dulu suka dengar lagu dia..pas tu tiru suara dia yang lemak merdu..Fesyen dia potong rambut pun jadi ikutan masa saya kecik-kecik dulu..Terima kasih kjee.atas info

Anonymous said...

kami masih ingat awak..apa khabar sekarang...?

kak embun said...

Ramai yang kecewa bila mazuin kawin anak raja.Sebabnya...pikirlah sendiri.Geli U.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...