Friday, February 22, 2013

TWO ONE GRILL DI JALAN KUANG DEKAT TASIK BIRU



Setiap kali ke Tasik Biru Kundang untuk sarapan, kami mesti lalu depan Two One Grill. Ia terletak di Batu 18, Jalan Kuang. Kalau nak tahu sebelah mana, korang drive melepasi stesyen Petronas kat Kuang. Satu jer pam minyak kat Kuang so tak boleh sesat punya.

Kemudian terus drive kira-kira 5 minit, tengok sebelah kiri. Mesti nampak cafe ala2 tree house di situ. Kjee kata ala2 tree house kerana keseluruhan perabotnya menggunakan kayu. Duduk di dalamnya terasa duduk dalam tree house.

Kami singgah di Two One Grill (Two One? Tuan?) satu petang kira-kira jam 5.30 petang, minggu lepas. Masa tu Kjee tak sihat. Dah banyak hari tak selera makan. Tapi entah kenapa petang tu tersebut nak makan steak kat Two One.

UnclePali dan Nadia pelik jugak sebab sebelum ni, tak pernah kami ke sana. UnclePali drive perlahan2 sambil Kjee tunjuk jalan.

Oleh kerana masih awal, Kjee ingatkan belum bukak lagi. Tapi sebaik kami masuk dan duduk, seorang customer baru balik. Tak eat in, cuma bungkus.



Lamb Chops


Carrot Cheese Cake Free dengan Lamb Chops


Kjee pun intai2lah menu. Menu grill biasa. Ada beef steak, lamb, chicken wings, mushroom soup dan add ons yang biasa.

Nadia memang tak boleh nampak lamb chops dalam menu. Terus order. Tapi Lamb Chops kat Two On special sikit sebab ada carrot cheese cake dan free drink dengan harga cuma RM18!

Kjee yang nak bukak mata pun tak larat, order mushroom soup with garlic bread dan sepasang grilled wings. Minum air suam jer maklumlah dah lama tak minum manis.



Garlic Bread and Mushroom Soup yang sedap RM4.50

Grill Wings. Satu keping RM3.



Ketika order sampai, terkejut Kjee apabila UnclePali jugak order Lamb Chops. Orderlah makanan lain kan supaya dapat merasa something different. Hmmm.

Nadia yang memang cerewet pasal makanan, makan laju jer. "Eh sedaplah Mama. I like. Even the carrot cheese cake is nice. Eh boleh datang lagi sini. Sedap. Portion pun besar. Better than most of the places kita pernah pergi di kawasan Sg Buloh ni," katanya sambil makan tanpa henti. UnclePali pun angguk.

Kjee longlai je jamah grill chicken wings Kjee sebab badan memang dah tak bermaya. Cuma Kjee habiskan mushroom soup dan garlic bread yang dua2 sedap!

Semasa kami menjamu selera, bosnya (lupa tanya nama) datang ke meja kami. Ramah orangnya. Two One dah beroperasi setahun (10/2/2012). Bukak setiap hari kecuali Isnin dari jam 5.30 petang hingga 12 malam.

Bisnes okaylah kak. Alhamdullilah, kata bos. Yalah tu. Ada ketika masa Kjee lalu situ di malam hari, Kjee tengok sampai tak ada tempat nak park. Two One Grill pun ada buat servis catering. Alamak lupa lak nak ambik no fon. Lain kali makan situ Kjee amik yer. Hehehe.







6 comments:

Amanda Suria said...

dah pernah makan kat sini...memang best..murah pun murah...

~Sya~ said...

klu x kerana post kjee ni xtau pun tpt ni best...sll lalu je...pdhal dekat sgt ngn umah...kena try test nampaknya...thanks kjee

Shiela said...

thanks for the info kjee.. boleh cuba ni.

fae said...

Kt Area mana leh tak bagi klu lagi..hehe..

yeen said...

k.jee, dah pernah try tree steak house tak di Paya Jaras?

Kjee said...

Dah try Yeen tapi maaf tak kena dengan selera dan citarasa Kjee.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...