Tuesday, October 25, 2022

WE MADE IT. ALHAMDULILLAH.


       Baru macam semalam dia kata... "You tak risau ke tinggal berdua dengan anak yang masih kecil? Apa kata kalau.. Kita... Kahwin!"
       Of course masa itu Kjee anggap lamaran tu macam kelakar. Baru berkenalan seminggu. Beza usia 13 tahun pulak! Boleh keluarga dia terima? Tetapi sebulan selepas itu, kami dijabkabul. 
       A few days ago Kjee tanya lagi. "Abang ada ke beritahu your family masa itu, yang you nak kahwin dengan I? Mesti berpeluh you dengar jawapan mereka!" 
       "Eh taklah. Mereka okay aje. I yang berpeluh tunggu jawapan you!" 
      Hehehe itu rupa2nya. Anyway, dah 22 tahun. Banyak berperang daripada berkasih-kasihan. Mujur tak ada yang kecundang. Well, almost! 
      Terima kasih Allah hantar jodoh ini buatku. Susah dan senang bersama. Sihat dan sakit juga bersama. Alhamdulillah. Love you Pazeli Ishak hingga ke Jannah. Aamiin Ya Rabbal Alamin. 












2 comments:

  1. Aasalam Kak Jee....lama tak jengok blog Kak Jee...kebetulan ari ni nak singgah...semoga terus sehat dan gembira disamping keluarga tersayang..Aamin.

    ReplyDelete
  2. Syukur kak jee.. i m so proud of u n UP.. mg jodoh kak jee n UP kekal hingga syurga.. aamiin..
    Always b nice towards each other ok.. 🤗

    ReplyDelete