Friday, May 6, 2011

307. Fraser's Hill Mengamit Kenangan

pejabat pos tercantik di Malaysia?




Dulu ini kelab. Memalam Kjee gi karaoke. hehehe
 Fraser's Hill...banyak menyimpan kenangan pahit, manis dan seram buat Kjee dan Nadia. The last time kami pergi ialah ketika Nadia berusia 5 tahun.

Kami tiga beranak memang tidak ada plan nak pergi Fraser's Hill 1 Mei lalu. Tujuan asal nak gi cari durian kat kelumpang. Drive sampai Kelumpang, hampeh. Sebijik pun durian tak nampak. Pokok durian togel adalah.


Tetiba Unclepali drive sampai Kuala Kubu Baru. Dia tanya nak ke Fraser's Hill tak? Kjee tahu kemampuan Unclepali drive jalan bukit. Dia gayat tahap gaban. Tapi nak tunjuk Macho, dia pun teruskan perjalanan. Sampai puncak, habis keluar isi perut dia. hehehe.

After that Nadia take over. Drive sambil berhenti amik gambar. Papa dah pengsan kat seat belakang. Tererlah budak ni. Mama tabik spring. First time Nadia drive turun sampai KL! Hujan renyai2 lak tu.


Sebak Kjee tengok lokasi2 yang pernah Kjee singgah bersama Nadia dulu.

Sekarang drive ke FH tak macam dulu. Naik ke Gap satu hala jer. Pastu nak turun ada jalan lain. Kat belakang Glen Bangalow. Okaylah camtu. Tak yah tunggu time turun dan naik kan?

Next time nak ke sana lagi untuk bercuti. Tapi nadia tak nak. Dia nak ke Cameron Highlands. Nadia rindu makan steamboat di Hotel Titiwangsa. Selain itu, Kjee juga rindu ladang sayur2an di sana. Tunjuk apa sayur kita hendak. Dia bagi sebakul! Bila tanya berapa hinggit, nyonya tu kata...RM1 cukuplah! Maut tak?

Cantiknya Balai Polis
Tiap kali ke Fraser;s Hill, banglo ni jadi mangsa kami!! Tempat shooting
Ye Olde Smokehouse yang dah old sangat!
A breathtaking view!
Kawasan menyabit!
Tempat rehat untuk joggers



7 comments:

Kak Sam said...

Bestnya. saya jarang ke tempat2 cam gini sbb hubby tak berapa suka. Sian kan.

KSWSK said...

lau tak disebabkan ada signboard ngtau tu pos msia sure ingat tu umah org

TheFusionTea said...

Aslmkum, dah lama sy tak ke Fraser hill, cantik la pejabat pos, pokok nampak segar kat pagar tu :)

Syimama said...

salam..kat sini bagus untuk honeymoon kan...

hanees said...

besnyer...nak g gak lah...sian sy nak jalan tp xtau nk kemana...hehehe

sharifah rosidah said...

aduh dah lama tak ke fraser hills, sb dah malas nak bawak kereta ketempat yang berbukit-bukit ni. reda je lah.

Anonymous said...

kak jee...banglo ktm ke yg kakjee kata yg menakutkan kat fh ni...klu ya..alamak!!!betul apa yg saya dah suami nampak

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...