Monday, February 20, 2012

AL FATIHAH
Penyanyi Latiff Ibrahim menghembuskan nafas akhirnya kira2 jam 6 petang tadi di Institiut Jantung Negara, IJN petang tadi.


Sejak semalam, hebuh konon beliau sudah meninggal dunia walhal ketika itu allahyarham hanya dikejarkan ke IJN. Allahyarham berusia 62 tahun.

Moga roh Allahyarham dihimpunkan bersama2 mereka yang beramal soleh. Dan mudah2an keluarganya tenang dan sabar mendapat ujian sebgini rupa dari Allah swt.

Berikut berita yang dipost oleh mStar.PETALING JAYA: Penyanyi Abdul Latif Ibrahim,62, atau lebih dikenali sebagai Latif Ibrahim meninggal dunia di Institut Jantung Negara (IJN) dekat sini, Isnin akibat komplikasi pelbagai penyakit termasuk penyakit jantung.

Adik penyanyi itu Datuk Khatijah Ibrahim berkata, Allahyarham menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 6.10 petang di samping keluarga termasuk isteri dan anak-anak.

Katanya, jenazah Allahyarham akan dibawa pulang ke rumahnya di AU3, Keramat dekat sini dan akan dikebumikan malam Isnin (malam ini).

Sehingga berita ini ditulis pada Isnin kira-kira pukul 6.30 petang, lokasi pengebumian Allahyarham masih belum dapat dipastikan.

Allahyarham yang turut menghidap kencing manis dan paru-paru dimasukkan ke IJN pada Sabtu lalu.

Selain menyanyi, Allahyarham juga aktif berlakon dan membintangi lebih 15 buah filem termasuklah Hapuslah Air Matamu, Dendang perantau, Sumber Ilhamku dan Ragam pemandu.

Filem terakhir Allahyarham ialah 4 Madu arahan A.Razak Mohaideen yang diterbitkan pada tahun 2010.

3 comments:

  1. papa mala peminat latiff ibrahim. mesti dia sedih kalau tau. al-fatihah

    ReplyDelete
  2. al-fatihah.. moga rohnya dicucuri rahmat.. amin

    ReplyDelete