Pages

Saturday, July 20, 2013

IDEA HIDANGAN BERBUKA PUASA/SAHUR ...4





Sebenarnya di hujung minggu, Kjee rasa tak perlulah beri idea apa nak masak untuk berbuka. Ini kerana setiap ibu yang bekerja mempunyai resipi2 istimewa kegemaran anak2 masing2. Hujung minggu lah masa untuk melayan selera anak2 dengan makanan kegemaran mereka kan?

Ramai juga ibu2 dan ayah2, gemar mengajak anak2 keluar berbuka puasa di hotel, restoran atau dimana2 sahaja mengikut budget masing2.

Bagaimanapun,  hari ni Kjee jenguk2 masakan dalam blog Kjee dan nampak pulak makanan2 ini. Ingin pulak rasa nak kongsi idea. Maklumlah kekadang buntu jugak otak memikirkan apa yang hendak dimasak.

Pilihan Kjee hari ini ialah Mi Kari Nyonya, Penang Fried Kwayteow dengan kerang, Ipoh Kwayteow Soup dan Spaghetti Bologaise with Beef Balls.



Resipi  Mi Kari Nyonya Klik SINI 

Resipi Spag Bolognaise with Beefballs, klik SINI








Resipi Ipoh Kwayteow Soup klik SINI 
















Resipi Penang Fried Kway Teow Step by step klik SINI


































2 comments:

Muhamad anuar Marsib said...

Menu yang sangat menyelerakan... Pandai Kak Jee masak...

Muhamad anuar Marsib said...

Menu yang sangat menyelerakan... Pandai Kak Jee masak...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...