Pages

Tuesday, July 16, 2013

IDEA JUS UNTUK BERBUKA PUASA

Resipi klik sini http://www.dapurkakjee.com/2011/06/jus-limau-kasturi-asam-boi-unclepali.html

Selain makanan, minuman juga sering membuat ibu2 pening kepala untuk menyediakan. Hari pertama, kedua dan ketiga bolehlah buat air sirap jer kan. Tapi kalau dah asyik ulang2, segan jugak kalau anak2 kata 'dah tak ada air lain ke mama... atau ini air semalam ker?"

Semalam UnclePali buat Jus Limau Kasturi Asam Boi atas permintaan Kjee. Kjee sebeut jer, terus UnclePali  gi beli asam boi dan limau kasturi. Malangnya semalam bateri kamera dah kong so taklah dapat snap gambar. Kjee sendiri tak tau kenapa Kjee request UnclePali buat jus tu sebab sejak 1 Puasa, Kjee tak pernah minum ais!

Anyway disebabkan dah suruh dia buat, takkan tak minum kan? Tapi susah nak citerlah. Memang marvelos especially semalam cuaca panas sangat.

Hari ini Kjee nak share 3 jus air tangan UnclePali yang meletopppsss! Ais blended chocolate UnclePali lagi dasyat pada kat Coffee Bean. Itu, customer yang kata bukan Kjee sebab Kjee tak suka ice blended.

Resipi Ice Blended  ni ciptaan UnclePali sendiri tau.

Resipi klik sini http://www.dapurkakjee.com/2011/01/23-ice-blended-chocolate-unclepali.html

Dibawah ni pulak Sirap Bandung Johor. Sedap sangat2 dan guna ais krim soda. Langsung tak campur air tau.

UnclePali terer gak buat Sirap Bandung ni sebab kalau tak pandai, airnya akan jadi bergentel. Sirapnya pun kena buat sendiri. Masak air gula bubuh daun pandan dan bubuhlah pewarna merah. Sirap yang beli, ada bubuh bahan pengawet dan esen ros. Kjee tak suka langsung!

So selamat mencuba.


Resipi klik sini http://www.dapurkakjee.com/2011/06/sirap-bandung-aiskrim-soda-unclepali.html


1 comments:

JunAina said...

Alahai Kak Jee tetiba rasa balik ptg karang nak singgah beli ais krim soda ja kat kedai.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...