Wednesday, January 20, 2021

BACALAH CITER MERAPU


     DULU-dulu masa Kjee mula-mula wujudkan blog ni, Kjee rajin sangat tulis citer merapu. Macam-macam ada, dari citer cik Han (hantu 😆) sampai ntah apa-apa.
     Kjee baru aje sedar adanya tajuk Citer Merapu beberapa minggu yang lalu. Seorang pembaca tulis kat ruang komen pasal kisah 'kencing malam'. Fuyooo terkejut Kjee apabila Kjee tengok entri tersebut! Waduuuh dulu2 (opppps sampai masa dah kawin dengan UnclePali), Kjee memang Ratu Kencing malam lah. Sekarang dah tak der lah. ☺️
     Then Kjee intai balik semua entri dibawah tajuk Citer Merapu. Ada 76 citer semuanya! Kjee ketawa berdekah-dekah membacanya sampai UP tegur. "Dah gila apa pulak kali ini," tanya dia. 😁
      Tetapi dalam banyak2 Citer Merapu tu, Kjee rasa citer Cik Han yang paling serem. Semua kisah yang Kjee lalui sendiri BUKAN rekaan tau. 
     Ada satu entri Cik Han tu, Kjee terpaksa padam sebab kena warning dengan Cik Han! Serius ni. Kjee dapat amaran itu dalam mimpi! Kjee jenuh fikir cerita Cik Han yang mana satu. Then baru teringat! Kjee post foto2 kawasan berhantu dimana Kjee kena kejar dengan hantu!!! 
     Dari kawasan belakang Zoo Negara menuju ke rumah sewa Kjee di Kpg Kemensah! Masa tu Kjee ibu tunggal. Sebaik kahwin dengan UP, Kjee bawak dia ke kawasan2 tersebut. Dia yg amik foto, Kjee post dalam blog. 
     Padan muka! Rupa2nya Cik Han marah! Tak suka Kjee bocorkan rahsia tempat mereka. 😬
     Malam tu Kjee bermimpi jumpa seorang kawan. Kononnya kawan tu suruh Kjee padam entri nombor (dah tak ingat). Esoknya Kjee bagitau UP. Cek entri tersebut. Alamak entri citer Cik Han. So Kjee sepantas kilat padam. Punyalah takut! 
     Itu jer nak bagitahu. So kalau korang boring, pergi cari tajuk Cerita Merapu Kjee ya. Ada 76 semuanya. 
     Citer Cik Han ada 7. Hanya untuk mereka yang tak lemah semangat. Kalau jadi apa2 kat korang, gue tak dapek nak nolong. 



    
     

3 comments:

  1. Suka baca cerita kak gee tapi bab cerita cik han tu saya baca siang hari ja lah. Kalau malam takut terbayang-bayang. Saya ni penakut hehehe. Cerita merapu pada kak gee tapi pada saya tu semua pengalaman hidup kak gee. Cerita lah lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg tak sanggup baca memalam. Kjee pun penakut Ya Amat. 😁
      Pasal cerita pengalaman tu nantilah. Tunggu ilham. Terima kasih sudi jadi follower. 😘

      Delete
  2. hihi kadang cerita merapu ni best jugak kak jee :)

    ReplyDelete