Thursday, September 15, 2011

AWAS PEMILIK KERETA MYVI

Kjee baru jer guna kereta Perodua Alza. Tup2 Kjee ternampak entry ni dalam blog Media Permatang Pauh  Aduh! Takkan nak kena tukar kereta lain. Baru lapan bulan Kjee guna kereta Alza ni. Bagi Kjee,  Alza dan MYVI dalam kategori kereta yang sama. Cuma Alza rasa2nya MPV.

Baca entry MPP seperti dibawah ni!


Amaran untuk pengguna kereta Perodua Myvi.. Berhati-hati sebelum kena..


Bonet depan Myvi memang senang untuk dibuka bagi dorang yang tahu caranya..Dan ini akan mengakibatkan komponen enjin kereta korang dicuri contohnya seperti bateri dalam video kat bawah ni...

Khabarnya, masalah ni dah ada penyelesaiannya tapi korang kenalah kunjungi Pusat servis untuk upgrade kereta korang dan dikenakan labour charge..

So.., berhati-hatilah kepada semua pemilik Myvi.. Nanti tak pasal-pasal korang berpeluh tak boleh start enjin tanpa sedar bateri korang dah kena cilok..


7 comments:

HASNOOR said...

thanks atas ingatan yang berguna..

nuRuL haNis said...

adoyai...kena bgtahu yg lain2 gak ni. terima kasih k.jee sbb share.

Arizakiah said...

Ye ke....saya pun ada myvi...anak yang pakai....
minta dijauhkan segala yang tak baik..amin.

Oh Oeya said...

Terima kasih atas ingatannya Kak Jee :)

nonierahman said...

bahaya nya...saya pakai myvi.tapi betulla kak jee hari tue ada org dtg nak jual kad yg kita kena touch kad dulu baru boleh start enjin keta,dia demo cara nak elakkan alarm berbunyi kalau org nk curi keta,mmg dia tekan apa benda tah kat area tayar tue,pastue bonet depan dah terbuka..bahaya betolla...takut org yg ada kemahiran mcm nie la yg salah guna.

eamy milea said...

thanks kak jee...info yang sangat berguna..saya baru baca,,,saya pun baru sebulan pakai perodua alza...risau juga dengar hal mcm ni,....mb kena tingkatkan safety juga walaupun alza,....sebab myvi dan alza lebih kurang je

Anonymous said...

Salam kak jee, drpd bonet juga depa bole unlock kete.coz aunty sy guna myvi n airbag hilng.nasib kete yg tak jalan....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...