Friday, September 16, 2011

PUFF SOSEJ, TELOR MATA KERBAU DAN BAKED BEANS



Semalam plan nak buat breakfast lain tapi pagi ni jadi yang lain pulak. Tak tau kenapa roti benggali yang Nadia buat malam tadi tak menjadi. Entah mana silapnya.

Kjee pun pernah buat roti benggali 'bantat' macam tu. Maka rezeki Cik Tong lah. Mungkin kerana Nadia demam sebab tu roti tak menjadi.

Maka Kjee pun ubah fikiran dan buat puff sosej. Mujurlah ada empat keping pastri puff jenama Kawan yang berbaki. So Kjee gulung sosej dalam pastri, toreh2, brush dengan egg wash dan masukkan ke dalam oven selama 30 minit suhu 170 darjah  atau sampai cukup masak.

Pastu goreng telor mata kerbau dan panaskan baked beans. Makan dengan sos cili dan jugak sambal udang kering.

1 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...