Tuesday, July 23, 2013

HARI INI IDEA MASAK WESTERN FOOD LAAA




Dah penat cari idea untuk berbuka? Well, apa kata hari ini kita plan masak ala Western. Mudah disediakan, cepat masak dan sedap dimakan. Tak sedap dibuang.

Sebenarnya, kalau kita masak sendiri makanan Barat popular seperti Fish n Chips, Chicken Chop, Lamb Chops atau steak, tak lah mahal sangat. Kosnya tak sampai satu per tiga jer daripada harga yang kita kena bayar di restoran. Yang buat mahal tu overhead dia orang. Kos sewa restoran, pekerja dan sewaktu dengannya.

Sekarang ni tak ada masalah mencari resipi untuk makanan Barat. Google jer kat internet. Blogger2 masakan juga banyak yang murah hati beri resipi yang sedap2.

Hari ini Kjee nak kongsi idea untuk tiga jenis makanan Barat yang Kjee dah cuba try test kat Dapur Kjee dan gerenti sedap kat tekak akulah.

Selamat menerai. Tak leh duk lama2 depan PC menatap gambar2 ni. Kecur dan termeleleh air lioq. Hehehe. Resipi korang klik bawah gambar ya.



Hailam Chicken Chop. Resipi KLIK SINI

Grilled Lamb Chops. Resipi KLIK SINI 

Fish n Chips with tartar sauce. Resipi KLIK SINI

2 comments:

Hidayah said...

Dayah nak cuba buat fish n chip tu.. :)

Mas said...

sesekali berbuka gini...memang bestttt

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...