Pages

Friday, July 26, 2013

IDEA BERBUKA DENGAN NASI BERPERISA
















Salam Nuzul Quran. Ada beberapa negeri yang bercuti hari ini. Di Kuala Lumpur, walaupun tidak bercuti, namun kawasan2 tumpuan membeli belah sarat barat dengan pengunjung. Jalan menjadi sesak dan Kjee langsung tak teruja untuk keluar menambahkan lagi kesesakan.

Kjee pasti ramai yang memilih untuk bersantai di rumah hari ini. Dan apabila hari cuti, ibu2 yang bekerja mungkin boleh fikir untuk memasak lauk pauk berbuka puasa yang special sikit. Kalau hari2 dah hidang lauk tunjuk sebab tiada kesempatan untuk memasak, pasti hari ini anak2 gembira dengan airtangan ibu yang special. Oppps suami juagk ya.

Kalau tak ada idea nak masak apa, Kjee senaraikan tiga jenis nasi iaitu Garlic Rice With Lemon Chicken atau Nasi Bawang Putih dengan Ayam Lemon, Nasi Tomato yang guna sup tomato dan Nasi Ayam Hailam resipi bonda.

Kjee terfikir jugak nak buat Nasi Tomato hari ini. Nak selongkar dulu pantry samada ada setin tomato soup. Kalau ada, maka hidangan kami hari ini adalah Nasi Tomato dengan Kurma Daging.

Selamat bercuti dan selamat menghabiskan masa di dapur. Hehehe.




Garlic Rice With Lemon Chicken. Resipi SINI



Nassi Tomato Special. Resipi klik SINI.



Nasi Ayam Hailam. Resipi klik SINI






















2 comments:

Muhamad anuar Marsib said...

Kak Jee ni betul-betul mencabar keimanan saya... Dok cerita makanan sedap-sedap time bulan Puasa ni... hehehe

Anonymous said...

nasib baik letak nama masakan betul betul. ada trend tulis masak ayam kuali.so.funny
ayat bunyi gulai tu camput bahan nya kuali..

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...