Wednesday, July 20, 2011

TOKE KELDAI CARI MANGSA KER?



Setiap hari, Kjee dapat sekurang2nya lima mesej untuk berkenalan dari mamat2 yang Kjee syak Nigger tapi berselindung sebalik gambar jantan omputih ntah mana ntah.. Semuanya Kjee mark spam atau block kerana rasa mual bila baca mesej dia orang nak berkenalan.

Ada akai ke panggil kita beautiful. Pastu konon malam tak boleh tidoq sebab terbayang muka Kjee dan teringin sangat nak berkenalan. Kurang sambal betul. Ada yang berani tulis...Hope you Are Still single. Buta ke? Tak tengok ke dalam Info Kjee tulis terang2..Married! Mungkin tak faham bahasa Inggeris kot. Mesej yang dia orang antar tu copy paste entah dari mana.


Mamat2 terbaru yang nak berkenalan dengan Kjee, sekarang ramai yang dah ada di KL. Siap bagitau, I am from USA but now in Kuala Lumpur. So, what do you want me to do?

Tadi yang terbaru Kjee dapat dari mamat yang bubuh gambar putih melepak tu. Kjee browse friends dia dan tengok semua pompuan Melayu!! Siap korang. Mentang2lah muka dia handsome, cepat2 korang add.

Ntah2 dia guna gambar kawan omputih dia yang dah mati. Hah bila korang dah terperangkap, tengok2 warna kulit macam gambar satu lagi tu. Hehehe.

Bukanlah Kjee niat nak menghina. Tapi korang sedar tak apa implikasinya kawan dengan Mamat2 yang kita tak kenal ni? Sedangkan kawan dengan Mamat tempatan pun banyak risikonya, ini kan Mamat luar negara.

Sejak dua menjak ni Kjee dah tak approve lagi permintaan mamat2 Malaysia mahupun dari benua mana pun di Facebook. Sorrylah. Bukan tak sudi tapi dah tak ada mood dah. Senarai friends pun dah ramai sangat. Dah tak terlayan. Kalau korang nak berkenalan, kat blog pun boleh kan?

So nasihat Kjee kepada kengkawan yang berani sangat add friends di kalangan mamat luar negara ni, hati2lah. Mungkin mereka toke keldai yang sedang cari keldai baru.

9 comments:

KuNanGKuNanG said...

opismate sy ada pengalaman hampir terkene ngan org camni.biasenye diorg ltk gambar palsu mat saleh.sbnrnye org kulit itam..mula2 diorg akan puji2 kite pastu ckp nk invest kt m'sia and then minta tlg dulukan duit kite dulu. rsenye org dalam bank pun ada terlibat (sy bc petikan akhbar cina yg opismate sy terjemahkan). org ni siap bagi acc no slh 1 bank mat m'sia ni dan acc tu nama perempuan melayu.gadis2 diluar sana jgn la cpt terperdaya.

CT Delima said...

As'salamualaikum Kak Gee

Betul tu kak gee sekarang orang suka sangat guna muka tampal untuk add kita kat FB. Pastu bila kita tak layan dia anto mesej, nape tak app dia. Memang tak kuasa dah sekarang. Berselindung wajah sebenar dengan mengunakan gambar orang lain.

terima kasih kak gee sebab mengeluarkan isu macam ni, menjadi pengajaran buat insan2 diluar sana..

Masya said...

MACAM-MACAM SEKARANG INIKAN.. SAYA PUN NAIK TAKUT JGK.. KENELAH HATI² DAN LEBIH BERJAGA².....

AI said...

- kalo cenggitu mmg le byk yg nak menipu...camne la ade gak yg tertipu...

Kjee said...

Tadi Unclepali tanya, camner kalau yang request tu mat saleh yg betul2 tulen nk cari kawan. Kjee jawab tak payahlah...kawan2 kat mesia pun ramai. tak payah kenal orang asing (strangers) kecuali kita pernah bersua dengan mereka, diperkenalkan oleh kengkawan dan yg sewaktu dengannya.

Mylady said...

Mylady pun pernah gak dapat..hehe..tapi, dah paham ngat..benda macam ni dah terlalu banyak..tak kira la hensem ke tak, tapi, wat pe nak cara bala..ye tak? whether you are single or not, better careful...diaorang ni macam2 tipu muslihat...

p/s : itu la..memula main facebook, memang seronok gila..bila friends dah cecah beribu, terus rasa rimas, terus deactivate facebook...sekarang rasa aman & tenang melayari blog..hehehe

Ayu said...

Kjee..mmg selalu dpt camnie..nk belas simpatilah katanya baru kematian isteri konon & nk carik asian sbb pandai jaga suami & anak..porah
tgk dalam profile pic mmglah handsome & klu kurang iman blh cair gak dgn pujuk rayu & ayat2 cinta yg dia org dpt ntah dari mana...pernah tgk 360 masa dia org kena serbu & tipu helah dia org..mintak dijauhkn

Anonymous said...

thanks kjee atas info.saya bru je remove 2 mamat.xpasti omputih or mamat itam.nk b'kenalan konon.siap mrayu ng ayat2 m'goda.boleh jalan lah... (elani)

DzulDania Aku Punye said...

btol kjee..sy pon dpt mcm tu nk jumpa lor sebab dh blk KL..entah ape2 giler dia merapu...kite kne pandai memilih jgn nk tgk rupe jer nk accept ..ermmmyg knel layan x knal selamat jalan

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...