Wednesday, September 28, 2011

ADA POMPUAN MENGHOYAN KAT BLOG PASAL TUALA WANITA



Apabila Kjee tulis entry ni semalam (klik sini), Kjee tulis dengan satu jer niat. Nak mintak agar pengiklan2 kat TV tu respect sikit hak asasi wanita. Tak payahlah duk berebut2 nak tayang barangan mereka yakni tuala wanita terang2an.

Kjee dapat respons cukup positif dari 99.99% pembaca termasuk di Facebook. Cuma ada satu pompuan ni...tak taulah dia pompuan tulen atau pompuan plastik. Tak cukup dengan merapu panjang lebar kat wall FB  (yang Kjee dah block dia semalam), dia cuba merapu kat blog Kjee. Dia tahu Kjee tak kan publish. Dan Kjee tak publish sebab dia tak ada 'guts' nak tulis nama sebenarnya.

Ada akai ke kata Kjee tak bermaruah sebab tuduh Yuna dan artis2 Duta Tuala Wanita tak bermaruah. Baca betoi2 sikit dik oi. Kalau tak faham bahasa Melayu, camner Kjee nak bagi faham pompuan sorang ni. Pompuan lain semua faham dah!!

Di bawah Kjee copy paste komen2 kat Facebook Kjee pagi ni. Korang layan lah yer.


ada pompuan meghoyan di blog Kjee. dia suka tengok iklan tuala wanita di tv. tak suka Kjee kritik. jenis pompuan apa ni? lesbian kot suka tengok 'bende2 sulit' wanita. kalau pompuan tulen, rasa2nya kalau boleh sorok, nak sorok lagi!!!
 ·  · 23 minutes ago

    • Hasnurul Huda pelik tu kje..ader jugak org mcm tu ..
      21 minutes ago · 

    • Fauziah Abd Samad dia kata Kjee tuduh Yuna dan artis2 lain tak bermaruah kerana jadi duta iklan tu. dia komen tak guna otak. Kjee kata artis2 ini harus jangan biarkan maruah mereka dicemari kerana perkara2 macam ini. ada ke Kjee tuduh dia orang tak bermaruah? Bahasa melayu pun tak faham! Bingai. Komen tanpa nama pulak tu.
      20 minutes ago ·  ·  7 people

    • Ima Fatimah eeeeee....
      19 minutes ago · 

    • Sarina Ahmad sedangkan klu g beli kt kedai pun rasa segan je nak bw balik..ingat dulu klu masa zaman mak2 kita dulu....klu beli mesti org kedai tu akan balut dengan paper lama...
      15 minutes ago ·  ·  8 people

    • Fauziah Abd Samad Arwah bapak nadia pernah mengamuk dulu bila Kjee kirim dia suruh beli. Hehehe
      14 minutes ago · 

    • Nurwafiem Nur bl baca entry kak jee semlm..tgk tv jer ada iklan lebrese..saya dok pikaq..dulu2 nak beli tuala wanita makcik kat kedai tu siap balut lagik..punya ler malu..skunk...nie payah nak ckp
      14 minutes ago · 

    • Fauziah Abd Samad Kjee geli nak publish komen dia kat blog. dia kata Kjee pun tak bermaruah sebab buat citer macam tu. adaaaa kaaa?
      13 minutes ago · 

    • Deena Yasmin takut lak dgr kjee... mental la tuu
      11 minutes ago ·  ·  1 person

    • Puan Yati dia xtau mana 1 nk kena cover, mana 1 leh share dgn public tu..xpe kjee..wt entry 1 kasi sklh sama ini org..
      10 minutes ago · 

    • Salasiah Buyong betul k jee dari mula iklan 'tuala wanita' keluar d tv..rasa cuak nk tengok....dari dulu sampai skrg saya kalau beli tuala wanita..mesti cari cashier perempuan..
      9 minutes ago ·  ·  2 people

    • Fauziah Abd Samad itulah Puan Yati....masa sekolah dulu tak nak belajaq betoi2 kan?
      9 minutes ago · 

    • Wahidatul Zainol Abidin pastu nak plastik itam...malu dok tayang kat orangggg.....huhuhuhu walaupun semua tau tapi rasia wanita tuuuu....
      7 minutes ago · 

    • Fauziah Abd Samad betul betul betul. rahsia besar wanita. malunya..masa sekolah, kalau 'terbocor' kena skirt sekolah, boleh menangis!!
      6 minutes ago ·  ·  6 people

    • Janira Ain Abu Bakar betul tu kak je..saya sampai dah beranak 5 (masuk 6) ni,kalau beli tuala wanita,bw balik sorok2.selalu nak beli underwear terpaksa pusing luar byk kali,sbb zmn skrg pakwe2 org pun rajin temankan awek beli undies..sy yg serius nak beli tpksa abis berjam2 nak tunggu xde 'alien' dkt2 situ.klu tgh belek,sanggup terus tinggal klu ada yg tiba2 dtg..malu giler!
      5 minutes ago ·  ·  4 people

    • Janira Ain Abu Bakar betul tu kak jee..saya sampai dah beranak 5 ni pun,kalau beli tuala wanita,bw balik sorok2.selalu nak beli underwear terpaksa pusing luar byk kali,sbb zmn skrg pakwe2 org pun rajin temankan awek beli undies..sy yg serius nak beli tpksa abis berjam2 nak tunggu xde 'alien' dkt2 situ.klu tgh belek,sanggup terus tinggal klu ada yg tiba2 dtg..malu giler!

      Keseganan tgk iklan veet,iklan ketiak (siap angkat compare siapa punya lagi putih!hu3..),iklan pad,iklan pompuan mandi (padahal iklan syampu je!hu3) dan iklan 2 yg menunjukkan lelaki geram nak sentuh kulit pompuan (erk.)..xde penapisan dah ek skrg?

      Tu yg budak2 skrg hilang malu..isk.

      2 minutes ago · 

    • Nur Lieza Alhamdulillah...semoga sifat malu kita akan sentiasa memberi kebahagiaan buat kita...

6 comments:

Ary said...

eh...tersentap tu kak jee...biaukan jer...:)

*Ada sesiapa nak Join Segmen Pertama NUR KASIH
*Keadaan Di Somalia Yang Amat Meruncing Perlukan Bantuan Kita Lagi...

umie mia said...

SY PUN LANSUNG TAK SETUJU DENGAN IKLAN TUALA WANITA.. ELOK LA K.JEE UTARAKAN NI.. KALO TAK KELUAR IKLAN PUN AUTOMATIK PARA WANITA AKAN CARI KAT KEDAI.. TAK KISAHLA JENAMA APA JANJI BOLEH DIPAKAI.. TAK TAU LA MANA PERGINYA AKAL PENGIKLAN..SEMUA NAK KEJAR $$$$$ HMM MAMPU GELENG KEPALA

suery said...

mmg btul k.jee..mak sue pun bising ble tgk iklan tu,siap ckp dh x malu lg dok tayang2.

mizzkechique said...

aih..dia sentap semcm tu kenapa yer.. hurmm, dia xfhm kot mksd entry yg k.jee smpikn tu.. kesiann..

sharifah rosidah said...

Menyampah tengok iklan pasal barangan peribadi yang sepatutnya menjadi rahsia perempuan, semua nak bagi tahu satu dunia, dah lah iklan pakaian dalam wanita pun bersepah dalam majalah2 takut takut satu hari nanti ditunjukan pulak cara2 nak pakai kotex tak ke haru!. ,

nuwairani ismail said...

hihih....lucu pulak bila ada org yg tersalah erti pasal ni....rasanya ayat kak jee tu sbg satu peringatan la kepada wanita2 lain supaya menjaga apa yg sepatutnya...anak buah sy yg umur 3 tahun pon pandai. kalau lalu je kt kawasan yg jual tuala wanita tu terus dia cakap, "beli la yang kisah kaisara tu". budak umur 3 tahun yg tak reti membaca pon kenal jenis2 tuala wanita yg dijual...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...