Wednesday, September 7, 2011

MASIH DEMAM. DAH SEMINGGU...



Masih demam. Dah seminggu dah. Ubat doktor, ubat sinseh semua dah telan tapi demam masih belum kebah. Badan rasa lemah sangat. Tapi heran jugak. Masih ada selera nak nak makan. Tak pernah macam ni. Batuk tak henti2 hingga susah nak bernafas. Sabar je lah.

So kalau tak de entry baru, pepaham je lah.

Hari ni Nadia nak buatkan Kjee bubur lambuk special. Itu tak payah kunyah. telan jer. Korang nak resipi? Selak ini. Bubur lambuk special yang ada telor asin ni sesuai untuk orang demam dan tak selera makan. Tak percaya, cuba try test.

17 comments:

Naz said...

Assallamualaikum kak Jee..

Selamat hari raya kak.. Laa siannya akak dah seminggu demam?? Mesti tenaga pun dah semakin kurang kan tapi selera makan akak ok, baguslah .. Boleh ganti balik tenaga yang berkurangan tu..
Emmm.. suka sangat bubur lambuk yg ada telur asin cam ni.. Nak gi selak resepi akak ni..

Anonymous said...

salam kak jee..
selamat hari raya.. maaf zahir batin..

kak jee ni.. dari aritu kata tak sihat.. takde new entry.. tup-tup sehari ada gak 2-3 entry.. ehhehe.. kalau dah minat menulis tu.. tak boleh nak kata apa kan kak jee..

sayang kak jee.. take care yer.. kita doakan takde apa2 yang serius.. semoga cepat sembuh ya kak jee..

~ nana ~

Aziela said...

Kak Jee, saya pulak yang naik risau akak demam x kebah2 dah seminggu. Check kat hospital la kak... Manalah tahu, diorang boleh bagi antibiotik spesel sikit ke...
Rehat banyak2 yer kak...

noor said...

Semuga kakjee kembali sihat seperti selalu...Amin. Baiknya Nadia tolong buatkan bubur kanji kat akak Syukur ada anak perempuan yang baik. Semuga cepat semboh. Take care.
P/s ..gambar youtube kat bawah tu takut mesti fobia pelangan kat situ mcm dah tak selamat lagi dulu saya pun dah kena dlm situasi mcam tu tapi kat kedai gunting rambut, time tu mcm nak pengsan pun ada terkejut tapi masih sempat meluru keluar kedai dgn rambut yang berbalut kain dgn sepit lagi. Sampai sekarang saya takut nak ke salon rambut.

Anonymous said...

salam kjee,
better gi check darah, takut denggi...
btw, selera masih ade yek...selamat hari raya dan selamat menjamu selera...:)
ida@1001resepi

Nazrah said...

Salam Lebaan Kak Jee...kesiannya masih demam... musim la agaknya..anak anak buah saya pun demam gak.. makan bubur yer....moga cepat sembuh..

ainie syeema said...

semoga kak jee sihat kembali biasa. jaga diri baik2.jgn lupa makan obat yer :)

jeragang said...

lama dah u kjee..... muga cepat sembuh

ros said...

Salam Kak Jee.. Selamat Hari Raya..mesti ramai datang rumah Kak Jee and happy tengok cookies Kak Jee..

Apa pun take care ya..Semoga Kak Jee cepat sembuh.

d'La Fadelia said...

salam...kak jee...
SELAMAT HARI RAYA...kesian akak ray-raya kena demam lak...biasalah badan letih sangatlah tu.
Che-D doakan semoga cepat sembuh k...

zuwaidah said...

kak jee, semoga cepat sembuh yaaaaa....salam aidil fitri dan perkenalan dari saya

paridah said...

moga cepat sembuh jee...minumlah air zam2 nniat untuk kesembuhan juga minum madu lebah...InsyaALLAH ...ikhtiar je jee

Anonymous said...

Salam KJee

Sy pun tgh demam ni. tk kebah2 gak dh tiga hari ni. Teringin plaak tgk bubur ni. Kalau ganti daging dgn daging kisar akan kurang rasanya tk?

kc

JUMEE ZAILA AHMAD said...

samalah kita kjee..sya pun tgh demam jugak ni..hidung tersumbat, batuk teruk n sakit kepala..complete set terus ni..adoiyaii.. Semoga kjee cepat sembuh ye dan kembali ke udara alam maya ini....

Shikin JD said...

Kjee....semoga cpt semboh !!!
[pas raya ni ramai yg nemam2]

Sedap tol bubur lambuk spesel Kjee tu, leh la coba nanti kalo nemam2 atau xde selera makan...

Anonymous said...

k.jee cepatlah sembuh. saya dan pastinya ramai lagi dah ketagih dgn blog k.jee. dua hari ni dah beberapa kali selak blog k.jee tapi takde new entry. miss you and celoteh bersahaja k.jee.
take care.lizabassam

CPI said...

salam... errr kak jee.. are u ok? moga cepat sembuh ye... sy SR kak jee.. selalu lalu lalang kat sini.. ni haaa baru nk bg salam uhhuhuuh.. risau tgk kak jee lame dah x online... rajin mkn ubat dan rehat la ye... sayang kak jee

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...