Thursday, April 25, 2013

HAPPY BIRTHDAY MY BETTER HALF!

Gambar terbaru kami on UnclePali's bday






Hari ini my beloved husband dah bertambah usianya. Pazeli better known as UnclePali is 45. My Better Half BUKAN my other Other Half. Hehehe.

Ramai bertanya kenapa nama dia UnclePali? Muda lagi kan berbanding isterinya yang memang layak dipanggil Aunty. Hehehe.

Actually, masa kami meniaga di Foodcourt Anjung Melawati, my husband ini cukup disenangi budak2 sekolah. Ada dua sekolah berhampiran. Setiap hari tamat waktu persekolahan, mereka akan berkejar dan berebut2 ke gerai kami untuk mendapatkan Ice Blended UnclePali.

Ice Blended UnclePali. Resipi here.



Mereka menjerit2 meminta 'Uncle Pali' buatkan dulu ice blended mereka.  Dan setelah kami berhenti meniaga, UnclePali merasakan nama itu sinonim dengan dirinya. Atau mungkin menggunakan nama itu mengingatkan dia kembali kepada budak2 sekolah yang disayanginya.

Anyway, itu adalah sebab nama UnclePali kekal hingga ke hari ini. Ibunya juga mengusiknya dengan memanggilnya UnclePali. Hehehe.










We've been married almost 13 years now. 13 tahun yang penuh dengan keindahan...

How do I describe him? "UnclePali seorang yang baik hati, ringan tulang, pandai memasak, lucu, berangin jugak kekadang, sayang Kjee dan anak tirinya Nadia seperti anaknya sendiri, creative, sensitive, sayaannnnng kucing...dan... there's nothing more I could wish for. Mudah2an jodoh kami hingga ke nafas akhir..." Insya Allah. Ameen.

Nak dedicate lagu ini untuk my beloved abang aka UnclePali.








13 comments:

  1. Comel jer tengok gambar akak dengan unclePali... Moga Murah Rezeki dan bahagia selalu buat UnclePali.

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday UnclePali, semoga sihat, dan sentiasa di dalam Lindungan Allah serta bahagia bersama isteri dan anak.

    psst : kak jee, bagi hadiah apa kat unclePali tu?

    heheee

    ReplyDelete
  3. Rafeesya Abu BakarApril 25, 2013 at 10:36 AM

    happy beday unclepali !!
    semoge di rahmati Allah da bahagie Aminn..

    ReplyDelete
  4. Selamat ulangtahun buat Hb akak semuga berkekalan sehingga akhir hayat, sihat serta murah rezeki...Amin

    ReplyDelete
  5. Happy 45th birthday to Uncle Pali. Hihihi.. walaupun kita lebih senior dari dia, tapi sesekali nak gak rasa muda..ihik ihik...

    ReplyDelete
  6. hepi besday wat unclepali..moga sentiasa sihat ceria dan berbahagia disamping kakjee tersayang juga nadia..

    ReplyDelete
  7. Happy birthday unclePali (eventough you are younger than me..hehe) moga dipermudahkan segala urusan serta diberi rezeki yg melimpah ruah. In shaa Allah. Aaminn.

    Kak Jee, bukan ringan tangan lh tapi ringan tulang! Hope k. Jee sihat selalu.

    Zaph

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir utk unclepali..ameen.

    ReplyDelete
  9. Happy bday... Comel la kucen tu

    ReplyDelete
  10. Sampaikan salam untuk suami puan .Selamat hari lahir Semoga Allah memberikan keafiatan kepada dirinya dan puan sekeluarga.

    ReplyDelete
  11. Semoga Kak Jee dan UnclePali terus bahagia hingga ke Jannah insyaallah..rupa ucnlePali sekali tengok nak mcm Mazidul pun ada jugak..2 kali memang confirm x sama la...hehehe

    ReplyDelete
  12. Happy birthday unclePali.....kak jee, you don't look any older than him so don't worry...:)

    ReplyDelete
  13. Happy belated birthday to UnclePali ya kak Jie...semoga kalian dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah selalu hendaknya...ameeen.. Best eh, Unclepali pandai masak, husband kita pandai makan jer.. ^__^

    ReplyDelete