Monday, October 3, 2011

KALAU DAH KEMARUK SANGAT NAK JADI PELAKON...

Kjee copy paste entry bawah ni dari blog Media Permatang Pauh. Kjee pun belum tonton filem yang ramai kata sampah. Tetapi apabila tengok gambar dalam entry MPP, sakit sangat hati Kjee.

Pelakon tambahan (dalam gambar) tu, kalau ia pun dah teringin sangat nak bergelar pelakon, janganlah sampai tergadai maruah bangsa!!


PANAS!!! Namawee HINA wanita melayu dalam Nasi Lemak 2.0..


Bro.., zaman sekarang ni mana ada pompuan melayu dikampung-kampung berkemban broo.. Come on lahhh.. Tapi dalam filem Nasi Lemak 2.0 Namawee tu, still ada dia tunjuk pompuan melayu berpakaian seksi macam tu dikampung...

Gua terfikir.., cina kafir tu sengaja nak menghina pompuan melayu ke atau dia memang tak faham situasi kampung melayu?

Bagi gua.., cina sohai tu memang tak sensitif dengan adat dan budaya kaum dalam negara.. Macam ni pun ada lagi melayu-melayu yang suka kat dia ke?

So..., dengan penghinaan cina Namawee ni pada kaum pompuan melayu ni dalam filem dia.., memang layaklah filem tu digelar filem sampah !!!

18 comments:

Anonymous said...

Filem tak laku jadi kontroversi lagi... anak melayu yang nak cepat glamour berbangga le tu dapat watak cam tu berlakon filem... hampehhh. kembalilah ke pangkal jalan.

kasihredha said...

setuju....mana ada orang kampung berkemban sekarang ni...tolongg laa

aNIe said...

Kjee...yang pompuan2 tu pun satu... mcm kemaruk sgt nak jadi artis...berkemban pun boleh aje....

rahel said...

Kurusnya badannnn...

paridah said...

berani nak berkemban tak tentu pasal memang tolol. akan jadi hampeh macam namewee tu juge...

Anonymous said...

mana ada orang kampung berkemban..... yg ramai berkemban org2 bandar2... pegi majlis kawin pun berkemban....

HappyIrfa said...

org kg berkemban?pls laaaaaaaaaaaaaa sy pun org kg.tak berkemban pun.citer zaman p ramlee dulu ada la

setuju dgn anonymous.. :-)

Aziela said...

Tak hingin nak tengok pun citer tu..dengar nama Namawee tu jer pun dah jelik tekak. Terkilan sebab masih ramai yang menyokong... Belum merdeka lagikah fikiran mereka...?

noor said...

As salam Kak Jee...i like your statement. Kenapa lah budak budak melayu tu tak sensitif. Berkemban tu masa lampau sekarang orang pergi mandi sungai pun dah pakai seluar trax dan t-shirt saja. Kenapalah orang melayu suka sangat dengan mamat sepet tu walhal dia terang terang menghina orang melayu secara video pulak tu. Aduhai orang kita...sedih sangat.

mama maman said...

malukan bangsa je.. org melayu sendiri yg nak diri mrk dijatuhkan.. cino mmg kureng ajar..

hyazz said...

ha a la Kjee...kalau aii pon marah...mane ader dah zaman sekarang ni berkemban ke hulu ke hillir...hadoii..

Anonymous said...

setuju!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

hyazz...pembetulan.... skrang ramai yg berkemban tapi bukan kat kampung.... kat bandar..... dulu2 kemban cuma ke sungai/kat pearigi... tapi skrang berkemban bersiar2...bershopping... dulu kemban guna kain batik kira sampai le paras lutut.. skrang kemban senteng atas peha... kan..kan..kan...

Anonymous said...

gila sgt nk jd pelakon smpai maruah diri pon x tau nk jaga...tepuk tgn la bangsa lain...

Tamar said...

Salam,

Kesian kat mereka2 ni...pelik macam mana dengan mudahnya kes si namewee yang lepas tu dimaafkan dan dilupakan...La ni siap keluar konon2nya karya baru lagi....

ieda said...

pompuan2 tu la yg lebih ngok...biar diri dipergunakan.

Anonymous said...

orang-orang yang berlakun dan yang buat filem tu semua bodoh....kemaruk sgt nak jadi artis tak tahu membezakan yang mana betul yang mana salah

Anonymous said...

aku anti budak cina sekor ni sampai bila2...apa saje movie yang ada kaitan dengan budak cina ni for sure aku takan tengok sebab dia terlalu kurang ajar....aku anti dengan sesapa saje yang hina lagu NEGARAKU kerana MALAYSIA adalah tanah tumpah darah ku dan SARAWAK IBU PERTIWIKU

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...