Thursday, October 13, 2011

KJEE NAK CICAH DENGAN KICAP CILI API. ADA YANG NAK JOIN?!!



Sorrylah kalau ada yang berbadan dua, tiga atau empat, kecur tengok mangga ni. Isyhh Kjee tak merapu bab berbadan dua, tiga atau empat. Kalau baby yang dikandung sorang, jadilah dia berbadan dua. Dan kalau kembar, dia dikatakan berbadan tiga dan kalau dapat kembar tiga atau triplets macam anak sedara Kjee hari tu, maka dia harus digelar berbadan empat!

Hehehe. Kan Kjee dah kata. kalau Kjee tak stress, Kjee jadi merapu pulak kan. Tapi merapu yang happy bukan merapu yang melalut tak tentu hala. Hehehe.

Anyway, mangga yang meliurkan ini adalah buah tangan yang adik Kjee bawak dari Melaka. Suami dia yang kirim. Rumah kawan adik ipar Kjee lebat dengan buah mangga (di pokok lah bukan dalam rumah). Dan apabila dia mintak sikit nak bagi orang KL, kawannya tu kata amiklah banyak mana suka.

Well, apa lagi. Adik ipar Kjee pun panjatlah pokok dan turunkan hampir se guni!! Serius ni. Dah petik seguni, masih ada berguni2 lagi kat pokok tu. Bayangkan betapa lebatnya pokok itu.

Kjee tak tahu lagi nak buat apa dengan mangga ni. Kalau ada sesapa berbadan lebih dari satu, mai lah umah Kjee. Jom kita duduk bawak pokok kelapa depan umah Kjee dan colek sama2. Hehehe.

20 comments:

  1. Salam kakjee, saya ni silent reader,,, aduuuhhh terliur sungguh tgk mangga tu

    ReplyDelete
  2. Kak..pos lah sikit kat saya ni..nak buat jeruk jer,..hahahha
    Jangan bagi Nadia makan..kang sakit perut lagi...

    ReplyDelete
  3. tgk gmbr jer da terasa masam... tapi kalau buat jeruk sodap ni kjee....

    ReplyDelete
  4. Yang tak berbadan 2 pun kecur liur tengok kak jee... saje je kannn kasi kite orang meleleh air liur

    ReplyDelete
  5. ya allah.sdap nya kak. ehehe.telan air liur dr jauh

    ReplyDelete
  6. Wah! Berguni-guni.. Mangga ni rangup :)

    ReplyDelete
  7. sedapnyeeeeeeee..kempunannn la ibu ngndung nie..~

    ReplyDelete
  8. salam kak jee aduhai kak jee jgnlah buat saya kecur mulut nie heheheh kak jee suapkan boleh?? sayang kak jee..muahhh

    ReplyDelete
  9. salam aduhai kak jee kecur mulut saya...kak jee suapkan boleh? sayang kak jee...

    ReplyDelete
  10. Kak Jeeeeeee...

    ala..dah terliur ni...

    ReplyDelete
  11. kakjeee ... nak join! slllurrpp

    ReplyDelete
  12. Kak jee.. nak join.. Kecur dah ni..

    ReplyDelete
  13. walaupun x pregnant...ryo pun kecurrr nengoknya!!

    ReplyDelete
  14. ketap bibir nengok buah mangga ni...seguni kakje?? banyak sungguh tu...leh la buat jeruk...sedapppppp

    ReplyDelete
  15. dia tak ler bagi Kjee seguni. Camner nak buat jeruk?

    ReplyDelete
  16. kak jee besnya hijau segar2....buat kerabu pun bes ....

    ReplyDelete
  17. yummmm... kecur air liur readers Kak Jee semua... termasuk saya! hehehe

    ReplyDelete
  18. sedapnya mangga muda... buat jeruk pon layan gak ni...

    ReplyDelete