Thursday, October 13, 2011

KJEE NAK CICAH DENGAN KICAP CILI API. ADA YANG NAK JOIN?!!



Sorrylah kalau ada yang berbadan dua, tiga atau empat, kecur tengok mangga ni. Isyhh Kjee tak merapu bab berbadan dua, tiga atau empat. Kalau baby yang dikandung sorang, jadilah dia berbadan dua. Dan kalau kembar, dia dikatakan berbadan tiga dan kalau dapat kembar tiga atau triplets macam anak sedara Kjee hari tu, maka dia harus digelar berbadan empat!

Hehehe. Kan Kjee dah kata. kalau Kjee tak stress, Kjee jadi merapu pulak kan. Tapi merapu yang happy bukan merapu yang melalut tak tentu hala. Hehehe.

Anyway, mangga yang meliurkan ini adalah buah tangan yang adik Kjee bawak dari Melaka. Suami dia yang kirim. Rumah kawan adik ipar Kjee lebat dengan buah mangga (di pokok lah bukan dalam rumah). Dan apabila dia mintak sikit nak bagi orang KL, kawannya tu kata amiklah banyak mana suka.

Well, apa lagi. Adik ipar Kjee pun panjatlah pokok dan turunkan hampir se guni!! Serius ni. Dah petik seguni, masih ada berguni2 lagi kat pokok tu. Bayangkan betapa lebatnya pokok itu.

Kjee tak tahu lagi nak buat apa dengan mangga ni. Kalau ada sesapa berbadan lebih dari satu, mai lah umah Kjee. Jom kita duduk bawak pokok kelapa depan umah Kjee dan colek sama2. Hehehe.

20 comments:

JAHM02 said...

Salam kakjee, saya ni silent reader,,, aduuuhhh terliur sungguh tgk mangga tu

Kjee said...

Jom temankan Kjee makan. hehehe

Ezza said...

Kak..pos lah sikit kat saya ni..nak buat jeruk jer,..hahahha
Jangan bagi Nadia makan..kang sakit perut lagi...

hajar said...

tgk gmbr jer da terasa masam... tapi kalau buat jeruk sodap ni kjee....

Lieya said...

Yang tak berbadan 2 pun kecur liur tengok kak jee... saje je kannn kasi kite orang meleleh air liur

sailaaf said...

ya allah.sdap nya kak. ehehe.telan air liur dr jauh

Oh Oeya said...

Wah! Berguni-guni.. Mangga ni rangup :)

iNtaN said...

sedapnyeeeeeeee..kempunannn la ibu ngndung nie..~

azuriah aziz said...

salam kak jee aduhai kak jee jgnlah buat saya kecur mulut nie heheheh kak jee suapkan boleh?? sayang kak jee..muahhh

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Kjee yang berbadan 1 pun terliur eh tengok!

azuriah aziz said...

salam aduhai kak jee kecur mulut saya...kak jee suapkan boleh? sayang kak jee...

SURIA AMANDA said...

Kak Jeeeeeee...

ala..dah terliur ni...

mala said...

kakjeee ... nak join! slllurrpp

Naz / Nadz COSK said...

Kak jee.. nak join.. Kecur dah ni..

Ryo Azhar said...

walaupun x pregnant...ryo pun kecurrr nengoknya!!

liemaopurut said...

ketap bibir nengok buah mangga ni...seguni kakje?? banyak sungguh tu...leh la buat jeruk...sedapppppp

Kjee said...

dia tak ler bagi Kjee seguni. Camner nak buat jeruk?

Anonymous said...

kak jee besnya hijau segar2....buat kerabu pun bes ....

Diyanazman said...

yummmm... kecur air liur readers Kak Jee semua... termasuk saya! hehehe

kyo said...

sedapnya mangga muda... buat jeruk pon layan gak ni...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...