Saturday, October 15, 2011

UNCLEPALI DAN NADIA PALING HAPPY KJEE DAH OFF FB!!







Masih ada lagi orang miss Kjee sebab tak merapu kat Facebook. Well, buat apa nak tipu. Kjee pun miss you all. Tapi kerana nila lima enam titik, habis rosak susu sebelanga, Tapi I like the life I'm leading now. Stressless.

Tapi malam tadi kan, masa kami melakukan 'routine patrol' keliling KL, Unclepali dan Nadia meluahkan rasa happy banget sebab Kjee dah tak ada di FB.

"At last...kengkawan Nadia tak tahu apa yang Nadia buat sekarang. Selalunya, baru je Nadia nak bukak citer, dia orang dah kata...I tahu...dah baca kat FB...mama awak tulis!" Sakitnya hati dia. Tak ada privacy rupa2nya hidup Nadia sejak Kjee ralit layan FB. Manalah nak tau antara fren Kjee ada fren Nadia jugak kan? Hehehe.

Unclepali pun happy giler. Dia kata kakak2 dia jugak dah tahu semua perjalanan hidup dia sebab Kjee selalu update kat FB. Oh ya ker? Salah Kjee jugak ker? Okay since dua lawan satu, satu kalah, maka tamatlah riwayat hidup Kjee dan Facebook. 

Cuma yang Kjee ketawa sendiri apabila kengkawan baik dan rapat Kjee yang dulu 'beraku engkau' dengan Kjee dah pusing 360 darjah. Dah sopan saya menggunakan 'saya' apabila beri komen. Ahhh tak payahlah. . Kjee bukanlah lah nak suruh kengkawan ni tukar. Tak kisah punya. Cuma apa yang Kjee tulis dalam entry dulu tu, Kjee cukup hati2 gunakan bahasa dalam tulisan Kjee. Kalau Kjee tak nak orang 'beraku engkau' dengan Kjee, maka Kjee harus tunjuk teladan yang baik. Tapi untuk kengkawan Kjee yang dah biasa berbahasa macam tu dengan Kjee, tak payahlah nak ubah. Buat Kjee lemas jer lah. Hehehe.

Kjee pasti ramai lagi yang tak tahu Kjee dah deactivate facebook Kjee. Dia orang ingat Kjee dah block mereka. Kesian. Apa nak buat. Tapi takkan tak reti nak intai  blog Kjee kan?

Itu jer. Tak ada apa lagi. Terima kasih semua kerana follow Kjee di blog ni. Makin bertambah komen. Kan bagus cam tu kan? Komen kat blog Kjee boleh tapis. So kalau ada 'lalat2 hijau' yang singgah dan porakperandakan balik hidup Kjee, terima kasih banyak2. Gua tak akan publish komen lu!!!


18 comments:

Oh Oeya said...

Yang penting Kak Jee sihat, happy dan terus berblog ye :)

ibuintan said...

wah.. kakjee dah bebas FB la ni


kakjee... antara syarat saya utk berFB ialah tiada post pasal xtvt dan cerita famili kami

anak2 tak tulis, saya n suami pun tak tulis.. fb just untuk cari teman lama dan chat dgn teman rapat saja

noor said...

Salam Kakjee ...jangan stress kerana Fp...hihi kita yang handle dia bukan dia handle kita. Kakjee apakata Kakjee cerita bab makan saja dan tempat kakjee lawati hhi bestkan. Apapun enjoy hujung minggu...take care.

Kak Sal said...

k.Jee..rasanya saya pun kene ikut jejak k.jee gak kot satu hari nanti..biar berblog jer senang..bila ada fb nie asik nak update status jer..nanti ade yg x puas hati kata kiter nak menunjuk2 dan sebagainya..padahal bukan begitu niat kiter...emmm

liemaopurut said...

sy pun ada terpikir nak deactivate fb acct...tapi tak sampai seru nak buat lagi hehehehe..kadang2 bukak fb sebab nak tengok update kengkawan je..

Just - Me said...

Family is privasi, .... FB cuma cite kawan2 dan tucen2 jer

sharifah rosidah said...

Hehehe, macam ni lah kawan aku, hidup jangan stress. Bukak lah balik fb tapi tak payah tulis aktiviti kau anak beranak, aku tak kesah nak baca cuma kesiankan Nadia dan Pali je.

Zie said...

as salam kak jee...

mgkn sy tak ramai kawan kat fb jadi sy tak rasa stress berbanding kak jee yg femes...lagipun sy jenis lemas nk hadap fb selalu anyway as long as kak jee tak stop blogging utk sudah bagus...

Deena Yasmin said...

glad to hear tht sis ! kita ni org biasa mkin x stress mcm yg kjee alami tika ber fb dlu, deena perhatikan ada sorang celebriti di twitter lagi telus mana2 follower or peminat yg twit berbaur kurang sopan tros di blok.. xnk hipokrik katanya. klu smua suka dan kjee rasa release alhamdulillah x byk skit kurang la bebanan dlm pala dan yg best kjee makin ceria dan sihat gitew.. :)

susumanis said...

laaaa..tertinggal keta pi arang batu..baru sedih sedih sbb ingat k jee da x nak kawan saya..hehehe.. x pe k jee i support u.. no FB Blog juga ada..:)..suzi fauzi

susumanis said...

jom k gee tweet pulak nak..hehehe..suzi fauzi..i will polo u....<3<3<3

Anonymous said...

kita dah perasan kak jee dah deactivate FB kak jee.. bila tengok dah takde any updates dari kak jee.. so.. jenguk kat blog je laa.. tapi... mungkin lebih jadi silent reader je.. hehehe..

saya pun semakin lemas dgn FB ni.. orang yang bukan fren kita pun boleh nak komen macam2 yang menyakitkan hati.. bila post gambar makanan.. taknak pulak dia komen kita pandai masak.. hehehehe..

~ nana ~

siti aida said...

salam k.jee rindu la kat akak..tak dpt la kakak tempat mengadu lg..so selalu la update blog yer....

Kjee said...

siti: insya allah. selalu lah jugak intai blog tau. dan jangan lupa klik iklan. hehehe

mummy_hanny said...

Assalamualaikum Kjee.....

Alhamdulillah..... Mona jumpa balik Kjee kat sini.
I really hope that akak is doing great and healthy. Begitu juga dengan Nadia. Hope that she is already doing excellent by now.

Akak tahu, Mona lately ni agak sibuk and tak sempat nak pi tinjau FB wall akak.
Tetiba hari Jumaat baru ni, Mona nak tanya kat akak apa khabar dengan Nadia sebab last Mona baca wall akak Nadia kat hospital, tengok2 tak dapat nak jumpa akak kat FB lagi dah.
Seriau gak darah Mona sekejap sebab tak tahu khabar berita akak time tu.
Mona pikir mungkin akak nak stop jap kot daripada FB sebab Nadia tengah tak sihat masa tu.
Hari ni Mona try lagi sekali cari akak. Tengok tak ada lagi, gak.
Tu yang Mona cari akak kat sini.
Rindu kat akak...... Selalu bangun pagi Mona tengok celoteh akak yang menghiburkan dulu kat FB baru buat kerja lain atau malam nak tidur Mona tengok lagi. Miss that routine.

Bila baca entry blog akak ni, lega rasa. At least Mona tahu akak masih berkarya.

Do take care kak. Anything important I will always keep you informed through email ya, kak. Kak, minta tolong kirim salam kat Nadia, ya.
Love you!

Anonymous said...

salam k.jee .. terkezut pagi tadi check nama k.jee dah jadi hitam (biasakan biru). alamak!! k.jee block aku gak ke? aku ada salah tulis ke? (dlm hati kata) sbb aishah seronok tgk/baca cerita2 k.jee at least boleh jadikan pengajaran, pengalaman, info yg berguna utk mak2 cam aishah ni..tapi tu yg terus teringat blog k.jee cari tajuk2 utama. fuh!!! lega rupanya k.jee yg deactive FB bukan block aishah hehehehee xpe k.jee aishah akan sentiasa flw up kat blog k.jee .. salam rindu dari Aishah Dollah

Kjee said...

salam Mona. Ntah kenapa 2day I teringat sangat2 kat you and Min. balik umah, online, terkejut tgk you ada comment. don't worry, maybe I will activate balik FB...cepat atau lambat tgk angin. but nampak2 cam angin baik...sebab miss you all sooo much!

Kjee said...

salam Aishah. kalau panjang umur, kita jumpa di FB lagi yer. hehehe

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...