Wednesday, October 12, 2011

YAHOOO KJEE DAH TAK STRESS LAGI...INSYA ALLAH!!

Cian Lemon. Kurus sejak demam lima hari.
Apabila dah tak ada facebook, Kjee ada banyak masa nak singgah2 umah kengkawan (Unclepali and Nadia doesn't like me to use the word blogwalking!), dan intai. Kurang stress dah.

Memang semenjak dua menjak ni, Kjee selalu stress. Bukan stress pasal duit sebab stress pasal duit tak ada penyudahnya! Hehehe. Stress sebab keadaan sekeliling...Kjee sakit, anak sakit, kucing sakit. Betul! Kucing Kjee yang nama Lemon (bukan Leman tau), sama masa pulak tu demam masa Nadia tengah out. Nadia terbaring kat hall, dia pun tumpang sekaki tidur ngan Nadia atas tilam yang Unclepali bubuh depan TV. Now Nadia dah baik, dia pun baik jugak!! Heran heran!!

Anyway, cakap pasal stress tadi. Actually kalau kita stress, ia boleh menyebabkan kematian. Kalau kita stress, jantung kita dia attack dulu. Amboi, cam pandai jer! Betullah. Kita cakap guna logic.

Tadi, Kjee singgah kat blog My Life...Full of Colors  milik Eenza. Santai dan kelakar. Boleh hilang stress baca. Eenza tulis pasal stress, cholestrol (ohhh tidakkk!!!) dan...ah korang bacalah sendiri yer.

Agaknya Kjee terlebih stress hari tu sampai tak leh nafas dan dikejarkan ke unit kecemasan dengan kadar cemas oleh Nadia dan Unclepali. Dua kali check ECG tak de apa bende. Malah, keluar dari situ barulah Kjee sedar yang Kjee ni sebenarnya cukup2 sihat!

So sekarang Kjee harap, tak ada orang yang akan buat Kjee stress. Insya Allah.

Please Allah, let me live long enough to burp my cucu, lambung dia in the air (you can pronounce it as air atau air) and...well the list is endless.....AMEEN

9 comments:

Anonymous said...

salam kak jee .. pasal tu la kak jee selalu gaduh tak boleh tidur malam .. tak boleh tidur malam ada kaitan ngan stress ...

Nur68 said...

Ameen jugak. Tumpang gembira sbb Kjee dah relex ...no tension2 ya...:P)

mamaNoriz said...

insyaAllah, kak jee akan long live...
take care :)

Anonymous said...

oh patut la nak intai wall kjee dah tak der lg...hehehe.kjee stress yer..xpelah..jnji blog ada...itu yg penting.(menyesal nyer tak save notes kjee)huhuhu-syaomar

FaraNadia said...

"Please Allah, let me live long enough to burp my cucu, lambung dia in the air"


WHATTTTT????!!!!! LOL...*fainted*... hahahhaha...

zuwaidah said...

kak jee, saya pun tak suka stress. boleh hilang mood utk bekerja dan lain2.

Anonymous said...

wow berita gumbira...nor tumpang gumbira dan kjee cool camne gan skrip kjee ade ceta baru lagi ke....nor

Yours truly said...

opssstt.. toink-toink jap pala saya pasal kjee mention blog merapu saya..(maluu..)hahahaha..tq kak jee
jgn stress2 lagi k..(peringatan utk diri sendiri gak ni..huhuhu)

Ijahans said...

Alhamdulillah.. sekarang semua kembali sihat dan ceria. Tkpt kak jee, if u hv to close ur fb account ... janji kak jee bebas dr stress dek kerana benda2 yg -ve dr fb. jom kita erat2 kan di blog plak yer

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...