Sunday, October 30, 2011

DAH 1000 ENTRIES SEJAK 25 JANUARI 2011








Dalam sibuk2, baru Kjee terperasan hari ni Kjee dah buat 1,000 entries sejak Kjee mula blogging pada 25 Januari 2011. Banyaknya. Page views pun dah lebih 1.3 juta! Ini entry Kjee yang ke 1001.

Mula2 Kjee bukak blog ni dulu, Unclepali tanya, ada idea ke nanti? Elehhh cenanggg jer, kata Kjee.
Rupa2nya tak senang. Bagai nak giler jugak apabila tiba2 blurr otak (writer's block). Pandang dan mengadap computer dua tiga jam tapi idea tak keluar. Sebab itulah keluar macam2 citer merapu.

Kjee dapat pelbagai feedback dan readers semua. Ada yang kata kenapa Kjee suka buat entry yang bikin dia orang menangis, ada yang ketawa sampai guling2 dan ada juga yang marah2. Ewah, I can't nor will I try to please all. I do things my way. That's my style.

Sifu Kjee, Adibah Amin pernah kata, just be yourself when you write. Jangan terikut2 cara orang lain. Awak mungkin tak boleh tulis macam saya dan saya juga tidak mungkin dapat tulis cara awak. Itulah pesan kak Adib yang Kjee pegang sampai hari ini.

Terima kasih kepada followers tegar Kjee. Yang suka marah2 tu, Kjee hanya ada satu pesan. Kalau dah tak ada apa nak buat, gi masuk bilik air, rendam kepala dalam mangkuk tandas dan flush. Get a royal shower. Korang ingat apa korang buat jer yang baik, yang elok ker?

Mudah2an Kjee terus diberi peluang untuk menulis. Terima kasih Allah swt.

My first entry. Baca sini.



16 comments:

Kak Sam said...

TahniH Kak Jee. Saya nak buat 1 n3 sehari pun payah. Semoga kak jee diberi kesihatan yang baik untuk terus menulis.

Kjee said...

hehehe terima kasih. ala entry merapu jer. kahkahkah

liemaopurut a.k.a ana said...

tahniah kakjee. semoga kakjee akan sentiasa menulis. dan kami akan sentiasa membaca tulisan kakjee ;D

mama ju, said...

Aslkm KJ

hehe tahniah. saya suka tulisan KJ. Tulah saya linkkan..

Anonymous said...

merapu pun ok kjee.. kite pun bukan nak yg serius sokmo ..

Anonymous said...

congratulations kjee. banyaknya idea kjee,tak sampai 10 bulan dah cecah angka 1000.
teruskan entry "merapu" (mana ada merapu)yg dekat di hati readers which actually very informative. psg

Masya said...

tahniah kak jie... saya nak cecah 100 entery un payah.. sebab x tau nak tulis ape... xde idea..

Ryo Azhar said...

tahniah ye kjee...

zurina said...

assalamualaikum kak jee. Tahniah dan terima kasih sebab masih terus berblog. Suka sangat baca blog kak jee, tak kiralah apa entry sekalipun, saya tetap suka baca. Dalam banyak-banyak blog kat dunia ni, ada dua aje blog yang saya pasti baca tiap hari, blog kak jee dan blog adilaayl. Tak pernah tertinggal pun. Entah kenapa, yang lain tu, kalau tak baca, tak rasa apa-apapun. Tapi kalau satu hari tak baca blog kak jee nie dan blog adilaayl, rasa macam ada yang tak kena aje hidup saya. knape yer...

aima said...

kak jie memang wartawan sejati....

Kjee said...

terima kasih atas komen2 korang semua. terharu. really appreciate. Aku menulis bukan kerna nama...kerna sifat kasih...pada sesama insan..

Nur68 said...

Teruskan Kjee, saya amat terhibur dengan 1001 mcm posting2 dari Kjee. Semoga sihat selalu.

Chef Hussin said...

Salam kak. Jemput ke blog saya. Btw, jgn lupa utk dptkan buku masakan saya Dan tonton saya dlm spice routes 4 di tv3 setiap Jumaat pukul 7.30mlm. Harap kak singgah ke blog saya ye kak......http://studiomasakanchefhussin.blogspot.com

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah kak jee...
teruskan berkarya.. sy selalu dtg intai2 jer.. sesekali baru tinggalkan komen.. hehe..

Neeja Zawawi said...

tahniah kak jee..semoga kak jee sentiasa happy berblog

zuwaidah said...

kak jee, teruskan menulis. seronok melekat kat blog kak jee nih.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...