Tuesday, October 18, 2011

KARI SARDIN PERIUK TANAH VS SAMBAL IKAN PARI KERING. MELETOPSSS!!

Hari ni masak yang tekak Kjee teringin sangat nak makan kari sardin. Kenapalah kat kedai orang tak jual kari sardin. Kalau tidak, beli jer kan? Tapi adakah sama nanti dengan yang gue masak? Itu soalan cepumas. Sedap tak sedap kita masak, ade aku kesah.



Hah layan je lah yer. Resipi kari sardin sini dan sambal ikan pari kering sini. Bukan malas nak salin balik tapi kurang rajin. Hehehe.

Tapi kali ni Kjee masak kari pakai terung. Kalau bubuh kentang pun sodap!! Seperti biasa, Kjee masak kari guna periuk tanah. Sedap beb dari periuk biasa.! Kjee beli periuk tanah kat kedai India.
































9 comments:

hannah said...

Salam perkenalan kak jee sebelum ni saya silent reader kat blog kak jee baru ari ni ade kesempatan nak komen bila tengok kari ikan sardin n sambal ikan pari petang2 ni terliur lak air liur....tetiba lapar lak perut ni dh la br lepas hujan makan ngn nasi panas memang best.....

Shikin JD said...

Sedapnya sambal ikan pari kering tu
Tingat lak dolu arwah abah ske makan lauk tu

Jiejah @ Iza said...

terus terasa nak masak kari sardin + terung petang ni . kebetulan stok semua ada . adehhhhh laaa , kalau tgk k.jee tepek gmbr masakan ,semua nak cuba masak tau hehehe

Ms Ef Abas said...

first time tengok orang masak sambal ikan pari kering, interesting, nanti nak try...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedapnya KGee sambal pari kering tuuuu!! Nyum nyum.. sib baik saya ada gak buat sambal udang arini, klu tak.. nangis saya terliurkan sambal tu Kak.

Anonymous said...

kjee, macamana rupanya periok tanah tu, teringin nak beli untuk masak gulai...

Anonymous said...

kjee, terima kasih dengan gambar periok tanah tu.......

my adila said...

Kak Jee..saye dah lama tak merasa ikan pari kering sambal itu...sedap dimakan bersama nasi panas..:-)...

sharifah rosidah said...

Kecur air liur aku tengok masakan ni.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...