Friday, October 7, 2011

RIUH RENDAH BERTEMU CHE MAT GEBU DI SEDENAK











Kjee jarang berjumpa bloggers. Rasa2nya Che Mat Gebu blogger pertama yang Kjee jumpa. Bukan tak sudi nak jumpa yang lain2 tetapi masa dan kesihatan tidak mengizinkan. So hari tu masa buat keputusan mengejut nak melawat Fija dan anaknya Damai di Johor Baru, Kjee amik kesempatan singgah di Sedenak.

Mujurlah Che Mat Gebu pelawa makan tengah hari. Pucuk dicita ulam mendatang. Perut memang tengah berkeroncong masa sampai di Sedenak. Pekena pulak airtangan Che Mat kita yang terer masak ni. Kjee malu2 jugak nak tambah nasi tapi Unclepali dan Nadia buat muka seposen jer. Kahkahkah.

Walapun hanya kenal Che Mat melalui blog dan facebook, namun kemesraan yang dipamerkan sama jer macam melayan Kjee di blog mahupun Facebook. Dari rumah lagi, Kjee dah janji pada diri Kjee supaya jaga sikit tutur kata, cakap jangan laju2 maklumlah orang Johor memang terkenal dengan budi bahasa yang halus.



Namun sampai jer depan pintu pagar, dah terjerit Kjee dan juga Che Mat apabila bersua muka. Macam dah kenal bertahun. Sampaikan tak sangka masa berlalu begitu pantas dan Kjee ada urusan lebih penting iaitu nak ziarah orang sakit.

Kalau nak tahu wajah Che Mat, rasanya saling tak tumpah wajah bondanya, Mak Yah. Putih melepak. Pak Brahim, ayah Che Mat jugak cukup mesra melayan tetamu. Dah biasakan dengan kunjungan ramai bloggers setiap minggu kata Mak Yah. Macam rumah wakil rakyatlah. Kjee rasa kalau Mat Gebu masuk bertanding jadi YB, gerenti menang. Hehehe.

Lain kali kalau ke Johor, tahulah Kjee mana nak singgah dulu kan? Tetapi sudikah pulak Mak Yah, Pak Brahim dan Che Mat singgah di rumah buruk dan sempit Kjee ni?

Terima kasih banyak2 atas layanan first class Che Mat, bonda, ayahnda dan kekanda. Jangan serik2 terima kami datang lagi yer? Hehehe.


12 comments:

Cik Rose Cute said...

hihihi...mesti seronokkan kak jee..jumpa Mat Gebu yang meletop tue....Memang gebu betul...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah bestnya dpt jumpa cikmatgebu.. teringin juga nak bertandang & rasa air tgn cik mat tu.. selalunya dok tgk kat blog je masakan dia. telan air liur walau tgk gambar jer

inahar ali said...

alahai kakjee..jelesnye sehhh!! mmg gempak la kakjee dpt ketemu mat gebu nih..eh nadia camner..dh sihat x??

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak jee...

bertuahnya kak jee dpt jd tetamu cik mat.. dpt pulak merasa air tangan cik mat yg sedap2 tu..

huii.. byknyer koleksi teko mat gebu.. hehe...

Kjee said...

Ina: Nadia masih lemah tapi dah kurang cirit dan muntah2. Mungkin esok nak bawak dia pergi klinik Ina lagi. Ubat dah habis.

Chah said...

Wow kak jee....sure gumbirakan...tgk gambar tangan cik matpun da tau terer masak...

dayang Citra said...

wah,mat gebu,memang gebu..bestnya kak jee jumpa dia..dia masak apa kak jee?

Mat Gebu said...

SALAM KAK JEE...KAK PESAL MAK AKU TU..HAHAHAHHAHA...SENYUM MENYENGET JEEE..HAHAHAHA..ADEHH..TERIMA KASIH SUDI DATANG...

Kjee said...

comel muka Mak Yah kan? Pipi cam cucuk botox lagi... isyhhh mampus kita tak leh ke rumah awak lagi che mat. hehehe.

Citarasa Rinduan said...

cik mat dan family mmg baik hati.
suka layanan mereka sklrg..

zuwaidah said...

kak jee, apsal muka cik mat diblurkan...frust tak leh tengok hehehehhe

Lissa Dolly said...

Slalu cari resepi kat my resepi mesti nmpak posting Mat gebu...org yg sama ke? Resepi dia best2...pernah try apple pie n kek marble...sukatan yg dia bg semua ngam2! I loike sungguh!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...