Sunday, February 6, 2011

48. ramai artis popular mak nyah... tak percaya?!!!

malam tadi ketika nak tido, kjee senyum sorang2. kjee tahu ramai orang tak tahu ada ramai artis malaysia mak nyah tau. kenapa korang jerit hah? tak percaya...eh kalau kjee cakap korang kena percaya sebab kjee ni tak suka menipu. dosa tau!! dahlah kjee ni banyak dosa. tak nak lah tambah lagi. kjee pun nak jadi ahli syurga!!
foto ceritartis.blogspot.com

meh dekat sikit kjee nak bisik. kau tahu siapa antara mereka yang mak nyah. korang janganler bagitau orang lain. dosa tau aibkan mereka. abislah kalau reporter tau. esok mesti gempak keluar muka depan paper utusan malaysia, berita harian dan lain2. sok khabar nyamuk pun juga nak tumpang sekaki. kira kenyataan kjee ni buat nama kjee femes satu malaya lah.

oppps nanti kejap. kalau kena saman camner? ah saman pun saman lah. ader aku kisah sebab aku sendiri nampak dengan dua biji mata aku!! sekarang dah empat mata eh bukan empat, enam sebab satu speck buat spare.



okaylah tak yahlah bagi korang saspen giler. korang tahu tak sapa artis2 tu? eh mestilah korang tak perasan. dia orang coverline baik punya. tapi kalau aku cakap mestilah korang kata kjee gormal. antaranya...jeng jeng jeng...anita sarawak, sharifah aini, siti norhaliza...yee betul siti nurhaliza!!! ziana zain, era fazira....zaiton sameon.

eh kjee ni biar betul kan?!!! semuanya penyanyi top tuh!! habislah ko kena saman berjuta-juta hinget. ada ke duit nak bayar saman nanti?!!
foto..kharilhusni.blogmas.com

kjee sebenarnya dah lama perhatikan anita sarawak, sharifah aini atau siti nurhaliza. selalunya kalau pertandingan ratu mak nyah atau show paper dolls, artis2 ni barulah muncul. hah dah pecah tembelangkan!!! pecah lobang kata mak nyah2 lain. hehehe baik punya gormal. mata korang terbeliak bacakan!!

sebenarnya, ramai artis top KLON dikalangan mak nyah. bukan yang ori. yang ori tu dah ada cop kat dahi. yang kjeee cakap ni, yang pelsu...sebut betul2 pelsuuuu bukan ori kahkahkah.

kjee ni kan punyalah rajin pergi private parti mak nyah. memang dasyatlah parti dia orang. dia orang mekap dan buat gaya artis top sebjik sebijik!!! dulu ada seorang mak nyah ni jadi mazuin hamzah. suara dia pun sebiji suara mazuin yang lemah lembut dan manja tu. seorang lagi maknyah jadi noreen noor...fulamak sebijik cam noreen. dia dulu keje filem negara. kat manalah si 'noreen' ni sekarang ya.

bukan takat tu jer. yang tukar nama pun ada. kalau nama dia omar, depannya dibubuh latifah. maka jadilah latifah omar. eee rindunya abang omar...mana awak yer? yang rahim jadi rahimah rahim gitu.

kalau mak nyah tu dah veteran. mulanya mak nyah muda2 yang mulut laser kata, hah yang tu saloma ketika dihujung hayatnya. jahatnya mulut hehehe.


foto..ezone4u.blogspot.com
show dia orang hebat sangat. dia orang suka 'jadi penyanyi' sebab kalau buat show (show di kalangan mereka sendiri), bolehlah miming ikut gaya penyanyi kesayangan mereka. mula2 dulu kjee terkejut gak masa first time dapat jemputan dia orang. sampai je, kjee dengar suara sharifah aini. amboi, artis jemputan kak pah ker? kemudian bila duduk dan tengok barulah sedar yang menyanyi tu memang suara kak pah tapi yang bergaya sharifah aini Pelsu (adik beradik palsu). dia orang pasang lagu dari kaset la.

nadia cukup suka kalau kjee bawak dia gi private parti mak nyah. ternganga dia tengok 'kecantikan dan kehebatan' insan2 yang menjadi klon artis terkenal tanahir.

sekarang kjee dah lama tak pergi parti2 cam tu. sejak kahwin dengan unclepali, kjee dah tak der peluang lagi sebab unclepali dah maleh nak layan minat kjee dalam bidang tu. dia cakap jangan nak mengada2lah kalau kjee kata ada member adik adik jemput gi parti dia orang.

tapi kjee bangga, anak tunggal kjee ni pun sama citarasa cam mama dia. dan kjee tahu dia juga ada 'soft spot' untuk kaum ini. baguslah. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi. heheheh

(AMPUN MAAF KEPADA ARTIS YANG NAMA MEREKA MENJADI SEBUTAN. ALAA U ALL MY FREN KAN. HEHEHE)

6 comments:

Mat Gebu said...

salam kak jee....haha, boleh hilang ketat muka baca coretan akak...ada "aura" laaa...baca betul2..aura yea, bukan auta...hehe

Kjee said...

hehehe CMG...i like...aura bukan auta kahkahakah

Anonymous said...

kjee d mana saje mesti ada penyanyispesis ni tambah lagi tempat kenduri yg masih nak buat joget lambak....masa siang dj war2 le malam ni tuan rumah jemput kakpah ....zenazain apalagi malam p le tunggu punya tunggu keluar wooyo sibijik cakap lu ...tapi

Nieza said...

assalam kak jee...best baca n3 ni...:)

Eizam Merican said...

kannnnnnnnnn

Anonymous said...

salam kjee...

ada resepi kueh bom tak....? hehehe

sorry ya... lari tajuk...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...