Sunday, February 6, 2011

49. kjee cuti dua minggu mulai esok!!




dear frens..salam kengkawan. mulai esok kjee cuti menulis kat sini selama dua minggu. kjee kena habiskan skrip drama. 13 episod lah pulak. sekarang baru siap satu episod jer huhuhu. ada lagi 12 episod. kalau kjee dok layan blog ni, bilalah nak siap kan? kalau lambat, nanti kena ban lak dengan produser dan juga stesyen tv. kalau tak siap dalam masa dua minggu, sambung lagi seminggu. harap korang sabar2 jerlah. korang bacalah entries yang ada ni. eh banyak tau. hari ni baru hari ke-12 dah ada 48 entries. korang bacalah ulang2 sampai views kjee naik sejuta ke dua juta ker. kjee tak kisah kalau korang baca sampai berpinar2 bijik mata. i like!!! thnx so much. lap u all. oleh kerana hari ni last nak tulis sebelum cuti, tengoklah mood ari ni nak masuk berapa lagi entries yer. u all baik sangat kat kjee. bagi komen elok2 sampai meleh lelehlah air mata kjee baca. doakan kjee sihat supaya leh tulis skrip baikkk punyerrr yer. ok layannnn.

11 comments:

umi_azrini@yahoo.com said...

Assalamualaikum,
Kak Gee..
Kita tahu blog kak ge daripada link mat gebu masa baca entri masak kue tiau goreng.

lepas itu terus suka dan baca semua entry blog dari mula sampai habis. sempat salin resipi masak2 kak ge...
excited giler sebba dapat resipi orang berniaga. terus cakap kat suami,
"Bang, nanti saya nak buat ice blended orang berniaga... mesti sedap!"
"Sejuk2 gini?" soalnya. sebab sekarang tengah musim sejuk di sini.
"Takkan nak tunggu musim panas? lambat lagilah nampaknya..."
Hehe... esok dia terus gi grocery cari barang yang saya pesan. petang itu, terus saya blend ice blended kak gee...
bagi suami rasa sikit. dia kata sedap! nak lagi tak? soal saya. dia kata sejuk.
lalu saya menghabiskan segelas besar ice blended itu... sedap... sejuk perut2! hehe...

"Bang, nanti saya try buat laksa johor orang berniaga pulak yer?"
"Kak ge punya resipi ni."
"Abang kenal tak pelakon komedi ni?"
"Femes juga dia... kalau banag tengok gambar mesti abang kenal dia!"

suami tanya,"kanapa nak neka sebut resipi orang berniaga?"
Saya jawab,"sebab resipi orang berniaga selalunya rahsia!"
"kalau kita try, dan jadi sedap, maknya resipi dia bagi itu betul dan ikhlas," tambah saya.

hehehe... kak gee, cerita hantu kak gee dan resipi kak gee, menjadi tajuk perbualan saya dengan suami dua tiga hari lepas...

nanti update resipi ikhlas kak gee lagi yer! saya suka nak cuba dan jamu keluarga kecil saya. Mudah-mudahan kak gee pun dapat pahala extra sebab share resipi best untuk orang lain bagi makan dalam famili... Terima kasih banyak Kak gee...

luv you!

siti raudhah said...

selamat bercoti kak jee, sy harap satu hari nanti leh jumpa kak jee n mamam masakan kak jee..hihihi

Kjee said...

hehehe umi. panjang nyer komen awak. cuba singgah pulak ke FB kje. kat notes ada banyak gak resipi. cubalah. salam buat suami.

Zainab Ngah said...

Selamat bercuti kjee...cuti kjee bukannya cuti kosong tapi berisi, selamat berkarya semoga hasil karya kjee lebih mantap lagi...saya akan merindui celoteh kjee..apa2 pun akan habiskan penelitian entries kjee, kot2 ada yg tertinggal...semoga dipermudahkan segala urusan kjee...insyaAllah

sharifah rosidah said...

jee aku baru sampai TPG penat bukan main. Tak sempat singgah KL sebab besok nak pergi outstation lagi tapi balik hari so kita jumpa nanati lepas SB balik dari outstation ok. Minggu ni sbb sibuk nak siapkan kerja dia. Bila jumpa nanti SB ajak kau makan kat sahara tent.

nora^^ said...

Alahhhhhhh lamanya cuti ;( sy hari hari baca blog mummy jee sampai dah qatam dah... hehehehe nanti lepas habis tulis skrip tu cepat cepat ya update enrty baru tau! Kalau tak saya merajuk nanti kekekeke Lapppppp u lah Semoga diberi idea & kesihatan ;p

Anonymous said...

salam kjee, so you want to be alone..not to be disturb?? alllaaaa.....sure will miss your 'ceciters'! x pa, we will all wait for you to come back. semoga kjee kekal didalam keceriaan dan sihat selalu. saya baru jek ngulang baca entry2 kjee dari awal sampai laa ni, tapi just for you to know , saya TAK BERANI lagi nak baca ceciters hantuu kjee,he,he,he!! yezzzaaa....penakut! zumaira

Kjee said...

Ala tengoklah camner nanti. sambil2 buat skrip bolehlah masukkan entry kan. kalau sempat at least satu se hari yer. tak boleh janji tapi kjee cuba lah yer. hehehe

Eizam Merican said...

ok..noted

resepi said...

alamak..kakjee nk cuti lak ek..sunyi lh Fb dn blog

Kjee said...

cuti kjee ditangguh sehingga diberitahu kelak.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...