Monday, February 7, 2011

51. gary moore penyanyi still got the blues meninggal

korang kenal ker gary moore. ala penyanyi yang nyanyi lagu still got the blues. nadia punya favorite song. masa dia umur tiga tahun, dia dah hafal lagu ni. siang malam lah lagu ni jadi teman dia.
satu hari kami pergi klinik. nadia demam. tetiba masa di ruang menunggu, lagu ni dimainkan perlahan di radio. apalagi nadia dah lupa dia demam. terus jer selamba nyanyi sama.
semua terkejut. budak kenit ni pandainya nyanyi, dia orang kata. bila habis, terus dia orang tepuk tangan.
nadia ni memang sempoi jer masa kecik. dulu kami pernah ke ampang park. ada show kat pentas di ruang lobi. ada penyanyi tengah menyanyi. dia boleh naik sama dan menari.
begitu jugak masa show dangdut kumpulan apa ntah dari indon. oh ya kumpulan De Lllyods. show kat stadium negara. kjee kena buat tugasan. tetiba kjee tengoh seronok dengar lagu2 De Lllyods dendangan vokalisnya Sam, nadia hilang. kjee panik. punyalah ramai penonton dari kalangan indon. tetiba kjee nampak dia tengah menari di celah2 puluhan orang depan pentas. gamat betul.
tapi sedihnya dia hanya ligat masa kecik. sekarang dah besar, pemalu ya amat amat. dia kat kuliah ni. kalau tahu kjee tulis cam ni mesti dia jerit maut punyer!!!
kahkahkah kenangan yang cukup manis dengan si nakal farah nadia.
sekarang gary dah tak der tapi kjee percaya lagu ini akan kekal dalam memori nadia sampai bila2.

5 comments:

Eizam Merican said...

memori.....lepas satu satu penyanyi popular antarabangsa meninggal kan kita.. zam paling sedih dan pilu bila Anita Mui dah tak der..masa dia meninggal, zam nangis ...She is the best..one of the top performer and singer in Asia

Anonymous said...

tinggal kenangan le...bila semua yang d minati pergi

Farah said...

oohhh myy!!!! *face palm*
punyelah nak campak jauh2 memori menari kat atas stage tuh..sekali..BAMM!!! 1 dunia dah taw...
there goes my most embarrassing moment EVER!!!!
no more after this, please???
HAHAHAHAHHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!

Kjee said...

sorry my dear princess. mama tak der niat pun nak tulis cam tu. tetiba tangan ni gatal jer. tengah menaip, tiba2 semua kenangan itu kembali segar. am so proud of you then. you were so cute. selamba jer. wish i could rewind those times...hehehehe

Mama Gee said...

Ye ke Gary Moore dah tak ada????My fav singer tu K.Jee

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...