Sunday, October 23, 2011

MASK LEMAK PUCUK UBI DENGAN KUPANG


Rupanya sedap lah masak kupang cam ni. Lain kali mana lak nak cari kupang segar cam yang adik Kjee bagi semalam? Kalau di KL mesti mahal harganya.


Anyway, tak boleh melalut banyak2 sebab lepas ni Kjee nak buat kuih. Masak lemak pucuk ubi cam biasa, pekat2 bubuh kupang. Itu jer resipi hari ni tau. Daun kunyit Kjee mayang halus2. Bila dah nak dekat masak, Kjee tabur jer. Bila makan ada aroma bau daun kunyit. Kelazzz kau Jah! Hehehe.

7 comments:

FMT said...

Masak cili api yang santan nya tak pecah. Terbaik la Aunty.

Ayu said...

salam kjee..terliuq tgk lauk tu & x pnah tau lak kupang blh buat msk lemak camtu..yg slalu buat goreng sambal jer..mekasih kjee ats resepi nie...

Sis-Lin said...

Wooo peberet kita ni kak...apa juga respi kupang kita sukaaaa.. yummm
sedapppnyaaa :)

Niza Romli said...

sedapnya kak jee...lama tak makan masak lemak pucuk ubi tapi dengan kupang tak pernah rasa lagi...macam best je.

sharifah rosidah said...

Kupang kat Johor banyak, samada yang fresh atau kering, tapi bila balik jb memanjang je lupa nak beli.

Madam Casper said...

Aduh sedapnya kak jie...kalau rumah dekat mau hulur mangkuk kat rumah kak jee

fara said...

salam kak jee, mgu sudah sy de beli kupang utk makan gn adik beradik tp ni 1st time beli y masih idup xtau r plak cara nk bersih kn kupang tu... masa rendam kupang tu nmpk de bulu2 tkeluar2 dr celah cengkerang tu, tarik2 xbleh plak...jd sy biar kn jer...sy pn rebus jer cm biase cm rebus kerang, tp kitorg cirit birit pulak lepas mkn...huhu sedih kak jee,,, sy rs bdosa plak kt adik2 sy... cmne cara atau petua yg betul utk bersihkan kupang dan cara masak kupang dengan betul ye k.jee?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...